12-01-05 Dagen efter OP PAC

Idag var egentligen planerad hemkomst på fm. De ville bara ta ett nytt aminosyroprov på morgonen.
Febern var borta och lungröntgen gjordes 9.40 för att se i fall det kunde vara lunginflammation. Men det såg fint ut.
Inga prover tyder på infektion.
Han har kräkt en hel del slem under fm.
Började med matdropp vid 13.15 med 10 ml/h och ökar med 10 ml/h upp till 50 ml/h så länge han inte kräker under tiden.
Haft 50 ml/h resten av dagen.
Idag har det mest varit lugnt. Åkt vagn runt på avd och sovit en del. Tagit lite prover och så.
Han börjar piggna till sig lite. I natt vid droppet använde de port a cathen i stället för nålen i handen. Fungerade utmärkt. Tog även prover i den, likaså proverna i em. Skönt, slippa stick i fingret (även om han är van och inte bryr sig) Jisses vad smidigt detta är. Verkligen bra för honom med en port a cath.
Det har blött en del under omläggningen med den byter dom vid hemgång.
I morgon ska jag prata med kirurgen ang stygnen osv. Nya prover tas i morgon bitti. Utifrån de och om han får behålla maten utan att hosta och kräka upp den, blir det förmodligen hemgång i morgon. Fick provsvaren på aminosyrorna i em och Leucin låg på 159. Toppenvärde! Härligt med positiva besked.
Lukas dagen efter OP
För er som kanske inte vet vad man använder den till är att både kunna ge dropp och ta prover ur den. Eftersom Lukas är enormt svårstucken och ibland behövt lungnande medicin (Dormicum) och även att blodkärlen spricker så var detta nödvändigt framförallt för hans egen skull. Han är ju inte direkt smal så det underlättar ju inte heller. Svårt att se eftersom han har en del "hull" så att säga.
Min lille klump, men enligt dietisten följer han sin kurva sååååå fint och är helt normalväxt.. Vi skrattar så när vi pratar med varandra. För han är ändå min lille klump! ;)
Så det är perfekt att han äntligen har fått en port a cath. Vid de flesta infektioner och kräkningar då han inte kan eller får behålla maten behövs alltid glucosdropp sättas och då i stället för att sitta timvis för att sticka honom behövs bara ett stick rätt in i porten! Han behöver oftast det ganska omgående också! Gud vad smidigt detta blev nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0