Fastlagssöndag

 Idag har vi bara myst jag och Lukas. Han är hemma några dagar nu efter op. Jag jobbade i em och morfar passade honom under tiden. Avtackades em fin kollega som tar sig vidare mot nya äventyr i livet. Hon bjöd på tårta!! Lycka till på nya jobbet Sophie :)
 
 
Vilket avslut det blev på förra veckan.
Söndagar som ofta är tråkiga och slöa...
Jag och Lukas satte på go musik och vi dansade gärnet och fick världens söndagspartyfeeling.
Vi fick gäster på fm som vi bjöd på semlor dagen till ära. 
På em kom Louise hem och strax efter anlände min kusin Jimmy med familj på söndagsmiddag. Raggmunkar med fläsk. Åh så gott det var. Riktigt trevligt. Barnen hade superskoj och vi avslutade även där med vars en semla. 
En riktigt mysig söndag ❤ 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att komma hem...

Det kom väldigt mycket snö i Lund under torsdagskvällen. Mysigt tycker jag :) 
Natten gick bra. Frukosten gick så där. Fick till slut i sig 130 g havregurt och 1/2 glas oboy. 
Han fick lugnande för att ta bort nålar och plyster.  Han blev jätteledsen och var rädd det skulle göra ont. Fick midazolam och det hjälpte jättebra. 
Sen åt han lunch, 1 pannkaka, det gick helt
Jättebra. Thomas kom och hämtade oss och vi åkte hem.. Åh så skönt det var. Både jag o h Lukas somnade i bilen.. Vadå trötta?! ;)
 
Vi tog det lugnt hemma och maten gick sådär. Fick sonda extra kcal när han somnat. Sen vaknar han också behöver kräka. Tur vi har kräk påsar överallt så det var snabbt fram med den. 400 g. Man blir så trött, allt jag sondat och de sista målet kom upp.. magen är väl inte helt ok ännu.
 
 
Idag vaknade Ädelosttartelette vi till strålande sol och 3 minusgrader. Så vackert, man ville bara ut.
 
Lukas har ont av plåstrena.. svårt att vrida sig, stackaren. Han är aningen lugnare nu.
 
Vi begav oss iallafall fall till tabatan i fm, åh så skönt det var att röra sig efter några dagar på sjukhus.
 
Vi träffade en av mina bästa vänner med deras dotter på sjukhuset så vi hade varandra som sällskap. Underbart mysigt ❤ 
Vi har spelat Uno och Fifa mellan varven. Jag blir bokstavligen utklassad på Fifa av denna lilla mannen. Åh som han skrattar när vi spelar. Det värmer i hjärtat! 
Jag slängde ihop en sats med släta bullar inför morgondagen... Fastlagssöndagen ifall ni missat det ;) 
 
Hittade lite vårtecken i trädgården idag. Snödroppar.. Vilka vårkänslor :)
 
Det blir en lugn kväll här med mellomys. Min kusin med familj kommer hit och sällskapar! Ha en trevlig kväll allihopa! 
 
 
 
På bushumör ❤
Han körde runt med sin droppställning själv ;)
 
Att vakna till detta ❤
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OP PAC för 2:a gången

Det var upp 07 och duscha och mysa in i det sista.. 
Sen åkte vi upp till OP salen. Där började han gråta och då jag med. Han var så nervös och orolig.. Han fick sin narkos och somnade gott med mig intill. Jag pussade honom och sa att jag älskar honom. 
Sen var han borta i 3 timmar.. Jag åt frukost under tiden. 
Misstänkte eftersom tiden gick att de säkerligen fick sätta en ny port på vänster sida och mycket riktigt var det så.. Hade hoppats på att de kunde rättat till den gamla, men men..
Det hade tydligen varit svårt att få bort den då den nästan växer fast i väggen. Men de fick ut den till slut. Anledningen till att slangen knyckat sig var antagligen för att Lukas har växt och slangen har inte räckt till. Han fick ju den vid 1.5 års ålder. 
  
Kom upp till uppvak vid 11.15. Han vaknade till vid tolv och hade jätteont. Fick lite morfin. Kunde knappt vrida på huvudet. Tejpbitarna stramade och gjorde ont. Stackare... Somnade om lite igen. Nån timme senare kom vi ner på avd igen. Han har ätit 1/2 isglass, resten har han fått i knappen. Kräkt 2 gånger ikväll. Illamående, antagligen efter narkosen. Glucosdroppett går också. Ska ha droppen inatt och hoppas han vill äta lite imorgon. Tanken är hemgång efter lunch imorgon. 
Han röntgades i em för att se om pac:en ligger rätt. Och det gjorde den!
Han fick medicin mot illamåendet så hoppas det inte blir mer kräk ikväll/inatt. 
 
Han öppnade lite presenter som jag och Louise hade med oss. Ett måste när man opererats.. 
 
Det har vräkt ner snö här några timmar nu. Alldeles vitt ute. Har ju lovat oväder och klass 1 varning i hela Skåne ikväll och inatt. 
 
Nu sover han äntligen och jag ska ladda upp med Gåsmamman snart!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inskrivning

Vi packade hela fm och jisses vad mycket även om bara nån dag på sjukhus. All mat till Lukas måste med då det inte finns. Mackor, pålägg, loprofindryck (mjölk), hans pannkakor, potatismos, köttbullar och rösbetsbiffar. Sylt på tub, havregurt, risifrutti, anamix, mediciner, MSUD gel m.m. Det gäller att alltid vara förberedd. Skulle man av någon anledning behöva stanna längre måste mat till Lukas finnas. 
Nåväl, vid tolvslaget begav vi oss mot Lund. Inskrivning 13.30
 
Vi fikade och tog det lugnt på em, pratade med kirurg, narkos och ssk. Sen åt vi middag på kvällen.
Han hade emla kräm på under tiden han åt. Sen skulle han få lugnande (dormicum) innan nålsättning då han absolut inte tycker om det. Tro det eller ej men det beror inte :/ Han brukar se dubbelt och bli helt groggy och skratta.. Ingen reaktion alls. Vi provade ändå och lite motstånd gjorde han men det gick bra. 
Vet inte om concertan har något med det att göra..
Började med den medicinen mot ADHD i söndags. Ingen märkbar effekt på de 18 mg. Kanske den och dormicum inte funkar ihop.. 
 
Sen var det dusch med descutan (bakteriedödande) då sved det på kroppen och han gillade inte det alls. Det var nog jobbigt att få honom i duschen över huvud taget.. Phu!! Väl klar så lovade jag att spela med honom. Det blev finns i sjön, svarte Petter och Uno. Sen läste vi saga och mös i sängen. Han valde Mamma mu. Han älskar spel och böcker så det är så perfekt att ta med som tidsfördriv. 
Han fick även låna med sig mormors i-pad då vi inte har någon. Lycklig kille!! 
 
Tro det eller ej men han som brukar lägga sig 18-19 och älskar att sova, SOVVÄGRADE. Han var sur och arg och skulle absolut inte sova.. Phu vilken match. Jag hoppade bort till soffan och fick låtsassova.. 22.15 somnade han äntligen och då är jag skittrött. 
Sen bäddade jag och gjorde vid mig för natten. 
 
Han fick glucosdropp 02.00 som pipit några gånger. Gick upp 04 för att ge medicin. Nästa tid är 07 då det är dags för descutandusch igen och sen är det planerad OP 08.00. Först ut!! Perfekt!
 
 Här stormar det något fruktansvärt.. Hur har ni det där hemma? 
Ligger här och suktar efter frukost.. haha!! Nej, sova 2 timmar till.. På återseende :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skidor, bio och pokemon

Ja jisses vilken händelserik dag. Inte konstigt man slumrade till på soffan ikväll. Friskluft har vi fått mycket av idag.
Hela fm mellan 10-13 var vi i Vångabacken och barnen åkte skidor. Trodde det skulle vara massor med folk men nej. Det berodde nog på vädret. Kallt, blåsigt och lite småregn. Men barnen hade 2 kompisar var så de var nöjda! 
Lukas stannade kvar med Thomas i backen och jag och Louise åkte mot stan för att se Vaiana på bio. Hon fick det som julklapp av mig att vi skulle gå på bio och hon välja film. Vi hade även 3 vänner med oss. Så himla mysigt. Den var jättebra. Rolig, händelserik och äventyrlig. Den får 4 av 5 i betyg. 
Sen åkte vi bortom.McDonalds och åt middag där och sen begav vi oss till tivoliparken för pokemonjakt. Vi gick säkert 3 km. Det var mörkt och regnade men Louise tyckte det var jätteroligt. Vi var nog ute ca 40 minuter. Motion och att vi gjorde något tillsammans. Jättehärligt! 
 
Sen kom Emma och sover över hos Louise. De fick inte nog med bion, de ville leka mer. Goa tjejer.
 
Här stormar det och jag kryper till kojs. Jobb 7-9 imorgon bitti och tjejerna ska klara sig själva hemma. Stora tjejer nu. Vart tar tiden vägen?! 
 
 
 
 
 
 

Vår helg 🌟

Jisses vad helgen har gått fort..
Summering: Disco, fotbollscup, 40 års fest, pokemonjakt, och söndagsmiddag
 
Igår morse begav sigen jag och Lukas mot Tollarp för årets första fotbollscup. 3 matcher spelade de under fm. Första blev förlust, andra blev vinst och den sista blev oavgjord. Mer jämnt kunde det ju inte bli. De fick medaljer och var så stolta. De hade bra samarbete och var så duktiga! Riktigt roligt att se på.
 
Vi hämtade Louise som sovit borta, hem och duschade och fixade till oss. Sen gick vi bort till min kusins man som firade 40 år med smörgåstårta, bullar och massa trevligt sällskap. Mums vad gott med min kusins hemmagjorda smörgåstårtor. De är sååå himla goda!! 
 
Vi hade en jättetrevlig kväll, tack för allt! 
 
Idag har bara varit slappesöndag. 
Jag och Lukas tog en lång promenad i fm för att leta pokemon. Jag har varit sjukt anti detta men Lukas vill nu ut på promenader och älskar det spelet. 
Sen medans köttgryta puttrade på spisen hela em så tog jag stavarna och barnen cyklarna så blev det 5 km promenad. Åh vad gott det blev.
Hade bjudit in mamma tidigare i veckan. Skulle fira alla hjärtans dag lite. Så jag lagade en riktigt god söndagsmiddag och vi avnjöt vaniljhjärtan till kaffet medans vi spelade lite sällskapsspel alla 4. Den försvunna diamanten och finns i sjön. 2 gånger var. Mysigt och roligt men det var 2 übertoppade ungar som spelade över lite.. Tur det är lov en vecka nu!! 
 
Barnen gav mormor en chokladkartong och tackade för att hon passar dom så ofta!! 
Du är guld värd! Tack för att du finns, känner sån tacksamhet. 
Det finns de som inte har någon mamma/mormor. Jag är såå tacksam över att jag har en mamma och mina barn har en mormor som nästan alltid ställer upp ❤
 
Ny spännande vecka framför oss med lov, skidåkning, bio och operation.
 Hoppas ni haft en fin helg!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vilken superfredag!

 Dagen började med 2 timmars jobb och sen storhandling på Maxi. Hämtade hem tre taggade tjejer och Lukas!! :)
Det vankades ju disco ikväll. Tema färg/neon
Lagade lasagne till hela högen och Sabina kom också och åt. Mysigt när bordet är fullt med gäster. Fredagsmys deluxe ❤ 
 
Tjejerna fixade iordning dig och de fick pärondryck och snacks till. Lite "förfest". De tyckte det var mysigt. Klart de skulle ha festliga glas!! 
De var såå taggade!! Dessa goa tjejer. Tänk när den vankas förfest på riktigt.. Nej jag stänger av den tanken igen. Detta är alldeles lagom. 
Här och nu Therese, här och nu ;) 
 
Louise följde med B hem efter discot för övernattning och jag hämtade hem en speedad kille. Dusch och sängen, det är ju fotbollscup imorgon bitti. Samling i Tollarp 8.45. Zzzzzz. Så det gäller att komma upp i tid imorgon! Louise tycker inte det är något vidare med fotboll, hon väljer hellre kompislek :)
 
Jag gjorde det bästa av min fredagkväll när Lukas somnat.
Hällde upp ett glas vin, radion var igång oc diskade och fixade iordning köket. Helt okej faktiskt. Sen när jag var klar så fick det bli ett glas till som belöning.. 
Njöt av min ensamhet. Fredag eller ej. Ta till vara på tiden här och nu! Du vet inte hur länge den varar ❤
 
Sen imorgon em vankas det 40 års fest!! 
Vilken lördag det kommer bli! :)
Godnatt på er kära läsare! 
Lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet om vilka ni är som läser ❤ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kvällens yogapass

Kom hem från ett gudaskönt yinyogapass. Känslan efter ett pass är obeskrivlig. Ett enormt lugn infaller sig, man är skönt trött och sådär lagom dåsig. 
Ingen stress i närheten. Har upptäckt att yoga är så bra för mig och min stressade kropp. 
Jag landar och får ett fantastiskt inre lugn.
Mitt kära kusinbarn satt barnvakt under tiden. Guldvärt för både barnen och mig ❤ 
Nu 3:e avsnittet av Gåsmamman, sen sova. 
Jobb imorgon bitti sen är helgen på ingång. Mycket spännande helg framför oss.
 

Fifty shades of darker

I fredags var jag och min kusin på bio, fifty shades of darker ❤ i Bromölla såklart! Bästa biografen!!
Sandra skulle också varit med men fick ta hand om sjukt barn.
 
Alltså åh vad bra den var. Längtat i 2 år nu efter denna! Kemin mellan de två är magisk. Längtar redan efter nästa film. Jag älskar de böckerna och filmerna. Jag är INGEN läsare men de böckerna fastnade jag för direkt och kan knappt sluta läsa när jag väl börjat. 
 
Efteråt åt vi thaimat på en restaurang i Bromölla. Maten var dock ingen höjdare, men vi hade trevligt! 
 
En mysig fredagkväll. När jag kom la jag mig på soffan och somnade på 2 sekunder. Helt slut.. 
 
Fredagen var väldigt intensiv med först 2 timmars jobb på morgonen och sen en pw med stavarna. Sen på em till VC med Louise. Sen hem och duscha och göra sig iordning för bio. 
Det märks att kroppen har varit slutkörd. Den orkar inte med för mycket på samma dag.
Jag får ta det sakta men säkert framåt. 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för denna underbara kväll älskade kusin ❤ 

Wow vilket väder

Alltså wow vilket väder det har varit hela dagen!! 
Strålande sol utan ett moln i sikte. Till och med snödropparna har börjat komma upp längs huskanten. 
Det kändes som vår med snön knastrande under fötterna. 
Jag och Lukas spelade lite fotboll i em medans Louise var i skidbacken. Jag rastade både förkylningen och en rastlös Lukas!! 
Så himla bra att ha ett stort mål så nära att kunna skjuta på.
Det var riktigt skönt ute. Åh så härligt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vårkänslor

En underbar timmes promenad i detta väder. Fåglarna kvittrade och man kände våren närma sig. En fantastisk dag. Solen gör verkligen underverk för själen. Hur. Örat blir också väldigt snabbt på topp. Man vill roffa åt sig alla solstrålar man bara kan..
Lukas är hemma, fortfarande förkyld. Förhoppningsvis ska han till skolan imorgon. Efter 1.5 vecka hemma!!
Louise följde med Minya hem efter skolan och de ska åka skidor hela em. Underbart skidväder.. Så mysigt ❤
Jag och Lukas körde på lugn slappeonsdag med fix och disk hemma. Ikväll vankas det pannkakor till kvällsmat! Trevlig onsdag på er!!
 
 
 
 
 

Valentine's Day

Ja det är ju alla hjärtans dag idag. 
Hur gör ni? Firar ni den, hur i så fall?
Själv firade jag mig själv genom att avverka ett härligt träninspass.
Jag tycker man ska fira alla 365 dagar på året. Att vara tacksam att man har de dagarna att kunna spendera tillsammans.
Att få presenter på vilken dag som under året betyder ju att det kommer från hjärtat och att man menar det. Bara för att det är alla hjärtans dag så blir det mer som ett tvång, inte för att man bara känner för det. Visst är det kul om man får något och självklart hade jag blivit jätteglad.
Jag fick fina egengjorda kort från Louise, en ros-ljusslinga av Lukas och en chokladkartong av Jenny ❤ Det värmer och de komner jag äta med omsorg!! 
Men jag hade varit lika glad utan nånting. Att få finnas och kunna krama och pussa mina barn är guldvärt för mig. På alla hjärtans dag eller vilken annan dag som helst! 
Jag hade köpt saker för längesen som jag hade lagt i presentgarderoben. Till att kunna ta till när det behövs. 
Jag hade liksom inte köpt något speciellt till idag. 
Så jag plockade fram vars en grej.
Louise fick ett par Adidas tights och Lukas en pyssel bok med Labyrint. Båda blev nöjda och glada.
Lukas började pyssla direkt, han älskar utmaningar!!
 En bra dag med solen framme hela dagen. Heeelt underbart!! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My hair

 Jag har älskat mitt hår sen jag var liten. Fick till och med order från min dåvarande frisör att jag skulle sluta borsta håret så ofta. Jag borstade flera flera gånger om dagen. 
Har på senare tid haft torrt och frissigt hår. Pga min stress har jag även haft mycket håravfall. Har fortfarande en del. 
Men jag började äta silicea kapslar för ca 1 år sedan som min nuvarande frisör tipsade om. Det hjälper håret inifrån, alltså de nya hårstrårna som kommer är finare och har mer näring. Man känner skillnad på håret nu när det har växt ut en del.
Började använda ett bättre sorts schampot och balsam.  True soft från Maria Nila. Innehåller arganolja som motverkar frizz. Det är drygt och räcker länge. Det ger håret mer fukt då jag har väldigt torrt hår. 
Tvättar håret ca 2 gånger i veckan (ibland 3)
Det torkar ju ut och blir mer flottigt ju mer man tvättar det. Jag har eksem i hår ottnen så jag sparar på tvättandet för att inte torka ut hårbottnen. 
Mot eksemen använder jag diproderm lösning! 
Använder även Maria Nilas hårinpackning ibland och ibland Lanzas leave in. Inpackningen verkar och sen sköljer man bort det. Håret blir jättemjukt. Använder bara det i längderna liksom balsam. 
Man ska inte ta det i hårbottnen, då blir håret flottigt. 
Leave inen tar du som en 5 krona i handdukstorkat hår. Det doftar gott och håret blir fantastiskt mjukt och livfullt. Oerhört dryg. Haft denna i över 1-2 år. Varvar inpackning och leave in när jag tvättar håret. Inte riktigt varje vecka.. 
Sen vid varje dusch använder jag lanza glansdroppar i topparna/längderna. (1-2 sprut) Eftersom jag har tunnt hår som behöver mer liv och ingen ohlander som tynger ner håret är detta fantastiskt. Det gör att håret torkar snabbare. Doftar underbart och håret blir så mjukt och vackert. 
Ibland när jag vill ha beach-hair med lite mer volym sprayar jag i lite saltvattenspray från Maria Nila och sen fönar håret. Det får så mycket mer liv.
Lägger mig aldrig med blött hår, det gör att hårstrårna bryts och håret blir frissigt på morgonen. Fönar det alltid innan. Eftersom produkterna jag använder skyddar mot värmeprodukter så är det inget slit på håret.
 
Tänkte visa er här vilka produkter jag använder och bilder på där jag är nöjd med håret.
Sen har jag en fantastisk frisör.. Mia på Frisörsalong lilla Paris. Tack för att du ger mig de bästa tipsen för att få ett fantastiskt hår! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snow walk

Efter 2 timmars jobb tig jag en minst sagt snöig och hal pw. Det var dock tidigt skönt, men jobbigt. Känns som det blir tuffa 4 mil kvar om detta vädet håller i sig. 
Älskar snön och vinterlandskapet som är här nu.
Så vackert, vitt och gnistrande.
Man blir dom barn på nytt :)
Det blev bara 4 km och snabbt gick det inte, men är ändå 4 km närmare målet.. varje liten km räknas ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Kvällsmat och pulkaåkning

Ikväll var vi och firade barnens nästkusin som fyllt 4 (på julafton) 
Min kusin Jimmy hade lagat spaghetti och köttfärssås. Wow vad gott det var!! Yummie. 
Glass till efterrätt och barnen fikade i rummet bredvid. Tydligen kan man inte lämna Lukas ensam mer än 2 minuter. Han hade typ tömt hela kolasåstuben i sin tallrik... hmmm varför blir jag inte förvånad? :/
 
Lukas och Elliot gick ut för att trotsa förkylningen i 5 minuter. Lite åkning i backen utanför deras hus. Perfekt pulkabacke.. Jisses vad den lilla madrassen gick undan. Men när jag skulle ut med bilen!! HAHAHA Tur ingen såg det. Kasade och kom inte upp för backen. Jimmy fick putta och jag gasa.. hjulen bara spann..
Till slut kom jag upp.. haha vilken kväll.
Tack så enormt för ikväll, jättemysigt ❤  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Livet och bloggen!

Jag fick ett väldigt fint meddelande som värmde såå i måndags kväll.
Hela syftet med att jag började blogga var just detta. Att kunna hjälpa andra och ge hopp och förståelse. 
Det är ju väldigt få personer i Sverige som har MSUD. Ca 10-20 st. Jag är nog den enda svenska bloggaren till ett barn med MSUD. 
Man behöver stöttning och jag gjorde som denna mamman när Lukas fått sin diagnos.. letade på Google och försökte hitta svar och andra med samma sjukdom. Hittade bara informationen som står på socialstyrelsen under sällsynta diagnoser. 
Jag började blogga för att i framtiden kunna hjälpa andra och visa att det blir bättre med tiden. 
Att se bilder på Lukas som liten när han var otroligt sjuk och sen nu som världens busigaste energiknippe ger ju människor hopp. 
Jag blir så glad när någon hittar min blogg. Periodvis bloggar jag mindre. Ibland funderar jag på att sluta, men efter detta är det ju självklart att fortsätta.
Nu handlar ju bloggen om hela mitt liv, som ensamstående med två barn. Varav en son med MSUD och ADHD. En dotter som har haft lite psykiska problem och jag som haft en utmattningsdepression som jag nu kämpar mig uppåt ifrån. Att få ihop livet när man jobbar inom vården med oregelbundna arbetstider, laga mat och sköta ett stort hushåll på 180 kvm. Eldar med ved som enda uppvärmning. Alla Lukas läkarbesök, provtagning, beställningar etc. 
All tid att laga hans mat och planera. Planering och struktur är viktigt för alla men i denna familjen är det så vi får livet att gå ihop. Ett måste helt enkelt!
 
En hel del matinlägg blir det då jag gillar att baka och laga mat.. Träning blir det en hel del av, det är det bästa sättet att bearbeta sorg och frustration. Mitt sätt att bearbeta allt och inhämta ny energi att orka vara den mamman jag vill vara! 
Vilket det var från början, att få ett sjukt barn, nu ser jag inte det som en sorg utan snarare som en gåva! 
Jag är lyckligt lottad som fått världens finaste barn och jag har växt och lärt mig massor med Lukas sjukdom. Har fått massa vänner som jag aldrig hade träffat om inte Lukas haft MSUD. 
Livet är rätt fantastiskt ändå ❤
 Lukas är genomförkyld och hostig så han var hemma igår och idag. Troligen resten av veckan också, vi får se.
Han hjälpte till att göra sina plättar igår. Han äter sämre så fort han är sjuk så det gäller att lyxade till det lite extra.. 
 
Till middag åt vi kåldolmar, potatis och sås. Laddade upp i för tabatan. Det var riktigt kallt och motigt men gav mig ändå dit. Wow vilket pass. Trodde aldrig jag skulle få upp värmen men jodå, det var svettigt.. 
Det kändes sjukt bra igår och jag hade massor av energi. Härligt! Nöjd med att jag trotsade vädret och gick dit. 
 
När jag kom hem tog jag och Louise en lite pysselstund. Ritade mandalas. Det är ganska skoj.. Avstressande! Perfekt för mig.
Sen när jag och loppan satt och gjorde läsläxan kommer detta lilla troll ner. Vill inte säga vad det är. Svettig och varm (men ingen feber) Han alstrar enormt med värme. Klarar inte att ha pyjamas på natten.. 
Vi myste lite innan de gick och la sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This weekend

 Vilken helg. Ska försöka summera den med 3 ord.
Händelserik. Onyttig. Fantastisk. 
I fredags kom Sandra och barnen på em-fika. Kladdkaka och glass. Sen blev det fortsatt häng här och vi beställde pizza då ingen orkade laga mat. Vi kollade på Fångarna på fortet och åt massa choklad.. Haha!! Vi öppnade bara några och åt lite grann. 
Tävlar om 2 biljetter till melodifestivalen i Växjö. Man skulle köpa 3 chokladkakor så är man med. Nu håller vi tummarna.. eller hur Sandra.. 
De stora tjejerna gjorde fruktsallad.. behövdes lite nyttigt bland allt annat ;)
En riktigt härlig kväll!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lördag morgon började med Tabata. Det behövdes efter gårdagens ätande.. Jisses vilket pass. Roligt och tufft. Passade min onda fot perfekt. Inga problem med stillastående övningar med båda fötterna i. Det var bara en övning ger jag behövde bara ut av 7.. Så det gick kanon. Såå härligt. 
 
Sen bakade jag släta bullar. Lukas gjorde jag i fredags och våra idag..
 
 
Vi gjorde oss iordning för bowling och melodifestivalmys hos Sandra och Razvan efteråt.
Barnens underbara nästkusin Thelma var här och gjorde vid Louise. Lockade och fixade frisyren. Hon blev så otroligt fin, min vackra, fina tjej ❤ 
Lukas är inte lika lätt att fota, fick nöja mig med denna..
 
 ❤
 
 ❤
Sen bar det av till Bromölla för bowling.
4 mammor. 4 grabbar. 4 tjejer. 
Perfekta 3 lag. 
 
Lukas har aldrig bowlat innan och satte en strike på första kastet. Snacka om mallgroda, så stolt han var. Så härligt att se.
Det var superroligt, vilken em.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 När vi väl kom hem hade Razvan lagat mat till oss. Vilken man alltså. Kycklingsandwich till förrätt och fylld paprika till Varmrätt. Suveränt gott!! 
Kollade lite mello, barnen hade Disco på ovanvåningen, det spelades tv-spel och data. Även kortspel.
Vi åt lite gottis även igår. 
En supermysig lördag ❤ 
 
 
 
 ❤
 
 
 
Idag hade jag Tupperwareparty här med 12 gäster och massa goa ungar. Det blev en kanonförsäljning och jag bjöd på hembakta semlor. Det blev uppskattat och jag unnade mig minsann 2 stycken ;) 
Även delikatobollar.. (2 st) haha
Ja med tanke på min onda överbelastade fot så har jag inte gått med stavarna nånting i helgen. Har haft den lindad hela helgen och det känns lite bättre ikväll. Hoppas kunna gå lite försiktigt i veckan, det BEHÖVS ju definitivt efter denna ätarhelgen. MEN, man lever bara en gång, och gott var det, och njöt gjorde jag av varenda bit. Livet är för kort för att låta bli alla frestelser som kommer i ens väg :) Haha. 
Så länge man mår bra och är nöjd så är det det viktigaste. Och att man rör på sig. Det finns viktigare saker i livet att tänka på! 
Tack alla ni som kom idag. En jättemysig dag.
 
 
 Sen efter det kom Camilla och Stina hit. Dem, jag och Sandra skulle planera vår tjejtripp vi ska på i April. Så himla nice det kommer bli. Hotellövernattning m.m Berättar mer längre fram. Längtar redan!! 
 
Jag känner mig verkligen lyckligt lottad i livet som har världens bästa vänner och deras barn. Så mycket kärlek, glädje man får.
Ibland förundras jag över hur jag lyckas ha så många vänner. Hur kan jag ha det liksom? 
Man har alltid roligt och man skapar så otroligt många minnen. Jag älskar livet och att få umgås med alla som betyder något för mig är det bästa jag vet! 
TACK ALLA FÖR ATT NI FINNS I MITT LIV ❤ Ni betyder så otroligt mycket mer för mig än ni själva förstår.
 
Jag somnar med ett leende ikväll efter denna underbara helg. Jobb imorgon bitti 7-9.  
Första gången Lukas ska på morgonfritids utan mig. Han har dock blivit genomförkyld och hostat om nätterna. Hoppas det blir lindrigt, maten har gått sådär som det alltid gör när han blir sjuk. 
Hoppas ni har haft en härlig helg ni också :)
Godnatt! 

Slarvigt

Jag bara älskar slarviga frisyrer. 
Ser så snyggt ut. Naturligt och vackert.
Louise har sånt fantastiskt hår. Hade flätor inatt och idag var det lockigt, vilkett gör det slarviga lite extra snyggt.
Jag bara satt upp en enkel toffs för hon skulle tvätta bort sin ansiktsmålning.
 
 
 
 
 

Exfoliating socks och Gåsmamman

Igår använde jag dessa strumpor för andra gången. Förra var tidigt i höstas.
Man ska ju inte fila fötterna för det gör bara att det producerar mer..
Dessa skulle göra fötterna mjuka och silkeslena och JA det banne mig blev dom.
De är ju inte sköna att ha på sig, det kan jag inte påstå. Men en bra film så går 1.5 timme snabbt.
Sen efter några dagar börjar huden fjälla av den döda huden. Jag älskar att pilla, så det är perfekt.
Efter ca 15 dagar är det klart och förhårdnader och torra fötter är ett minne blott.
Höll sig så i ett par månader. Fantastiskt!! 
Köpte mina på Apotea.se för 169 kr.
 
Igår em började jag få ont på utsidan av vänster fot.
jag gick 6 km med stavarna och kände ingenting. Det blev sen mer och mer smärta.
Kunde knappt stödja alls på den. Antagligen har det blivit en överbelastning pga för mycket powerwalkande. 4.2 mil på 1.5 vecka.. hmm. Kanske inte så konstigt.
Så nu blir det vila med stavarna resten av veckan.
Har haft foten lindad idag och det har hjälpt lite.
Hoppas det går över fort..
 
Imorgon är det 3:e dagen med jobb. Har gått super dessa 2 första dagar. Hejja hejja!! 
Hämtar barnen 13 och tänkte bege oss mot badhuset därefter. Det har vi pratat om hela veckan. Som barnen har längtat!!
Dock ligger Lukas och hostar jättemycket från sitt rum just nu så vi får helt enkelt se hur det blir med allt imorgon.. :/
 
Såg första avsnittet på Gåsmamman säsong 2 idag, efter ett härligt yogapass.
Helt galet vad jag har längtat. Den absolut bästa svenska serien EVER. Jag älskar den.. Så numera är torsdag höjdpunkten på veckan.. 
Har ni sett den? Vad tycker ni? 
 
Där smärtan är värst..
 
 
 
 

Första dagen...

På jobbet efter 7 månaders sjukskrivning. 
Knappt sovit på 3 nätter så var riktigt trött imorse.
2 timmar och det gick jättebra. Roligt att vara tillbaka. 
Men man blir lite trött nu efteråt. Mycket nytt att ta in. Det händer en hel del på så lång tid..
Kroppen är ju inte heller van vid detta tempo så det behövs nog en mjukstart.. 
Huvudvärken börjar smyga sig på. Ska ta en liten pw och sen vila en stund. Här blir det en lugn lillördag.. 
 
 

Glad tjej

Louise fick present igår.
Pappas vän Lena, jobbar på en musikskola där Idol-Rebecka går. Hon hade fixat en autograf till Louise och signerad till henne. Hon blev sååå glad. Jisses vilken lycka! Tusen tack Lena ❤ 
 
 
 

RSS 2.0