Mysonsdag

 Jag och Lukas har myst hela dagen. Pusslat massor. Han älskar att pussla och det är bra för honom. Att lära sig se helheten och att träna på former och få saker att passa ihop. Bra för hans fokus. Det är något som han är intresserad av. Jag tycker också om att pussla, så vi hade en mysig fm. 
När vi hämtat hem loppan i em orkade jag inte laga mat. Kände mig bara så trött. Det blev istället rostade mackor och ris a la malta. Åh alltså jag var i himmelriket ❤ Bättre middag kunde det inte bli.
Tänk vad enkelt kan vara så gott!! 
 
Imorgon bitti är det provtagning med Lukas. En hel hög med remisser har vi med oss denna gång. 
 
Längtar som ett barn efter julkalendern. Vi missar ju den imorgon bitti pga sjukhusbesök, men vi laddar upp inför kvällen med mys och chokladkalendrar
 
Godnatt på er 
 
 
 
 
 
 
 
 

WOW

 Vilken dag! 
Lukas fick beröm av sin lärare idag. Han hade varit jätteduktig i skolan. De hade läst en bok och ordet avgrunden kom upp. Läraren hade frågat om någon visste vad det betydde. Lukas räckte upp handen och svarade: Ett hål där man inte ser botten.
Jag blev mäkta stolt! Har ingen aning om hur han lärt sig det. Min smarta kille ❤ 
 
Vi körde mot stan i em för middag hos Sabina och Minya. Den godaste pasta och köttfärsröran jag ätit! Mmm, så tacksamt att bli bjuden på middag. Tack kära du!! Louise skulle sova över. Studiedag imorgon ju :) 
 
Jag och Lukas körde hem.
Min underbara mamma ställde upp som barnvakt medans jag begav mig till träningen. Fy farao vad jobbigt det var idag. Tungt, motigt och kroppen ville inte samarbeta. Men är glad jag gjorde det, nu när man ligger på soffan är det ju grymt skönt!
Tog en löprunda på ca 4 km efteråt. Det sista på Lidingöloppet med ICA-klassikern. Det konstiga var att jag flög fram idag. Var inte jobbigt och det gick undan idag. Kändes som om benen bara la i en extra växel alldeles av sig själv. Galet men skönt!!
Sur då jag råkat stöta till appen så den hade inte mätt rundan. Som tur var kommer jag ihåg den sen innan men tiden hade varit kul att se. Men men, är SÅ NÖJD att jag äntligen är klar! 3/4 moment avklarade..
Idag har varit en toppendag. Längesen jag hade en bra dag hela dagen!
Nu kommer man sova gott och vi slipper stiga upp tidigt imorgon. Skönt! Hoppas kunna hitta på något kul imorgon då det är studiedag. 
 
God natt kära läsare :) 
 
 
 
 

Försmak på julen

Idag blev det impulsbak av lussekatter utan saffran och så tomtegröt!
Gröten var planerad och eftersom Lukas inte var helt okej idag men är i skolan. Snorig och hostig.
Rätt som det är blir han sjuk och då blir det inget bakat. Kanske istället sjukhuset, man vet ju aldrig när det gäller honom.
Eftersom det nästa söndag, den 11 dec är överraskningsfest för min mormor som fyller 75 på lucia och jag skulle baka lussekatter till dess, tänkte jag att det var lika bra att baka idag när ingenting annat stod på schemat (för en gångs skull) 
Eftersom mormor och några till i släkten inte gillar saffran så få man baka båda delar. Vad gör man inte för sina nära och kära?! Saffransdegen bakar jag en annan dag. För jag ÄLSKAR saffran! För mig är det iga lussekatter om det inte är saffran i, men alla är ju olika.
 
Vad tycker ni? Gillar ni saffran eller inte?
 
Tomtegröt har jag varit sugen på länge, men inte haft tid och ork. Men idag bestämde jag mig..
Min mormors recept som även min mamma gör. Vissa saker med julen vill man ha som när man själv var liten. Gröten är en sån sak, likaså julköttbullar och den hemmagjorda julskinkan.
Åh vad gott det var med gröt, den blev perfekt och smakade ljuvligt.. alldeles ljummen med kanel och kall saftsoppa... Mmmm
Men något som är snäppet bättre, det är ris a la malta. Kan nog vara det godaste i grötväg.. Åhhh ♥
 
Tänkte dela med mig av min mormors grötrecept!
Man börjar med att koka upp vatten, jag använder vattenkokaren.
Häller i 3 dl grötris i en finkornig sil och häller det skållheta vattnet över risgrynen. Man skållar dom helt enkelt. Det gör man för att de ska svälla.
Smält en stor klick riktigt smör, ca 50 g i en tjockbottnad gryta och rör ner risgrynen där i.
Blanda ordentligt och häll på standardmjölk, nästan 1.5 l. Samt 2-3 st hela kanelstänger.
Låt koka upp under omrörning, det bränns lätt vid i botten. Sänk sedan plattan till 2:an och sätt på locket. Låt koka i ca 1.5 timme, men rör emellanåt och späd med lite mer mjölk när den blir för tjock.
Jag smakar på gröten och risgrynen ska vara helt mjuka, då är gröten klar.
Smaka av med lite socker.
Servera!
 
 
 
En tallrik tomtegröt och en kopp kaffe till lunch satt precis där det skulle. Bjöd mamma också, hon hjälpte till med disken medans jag bakade. Perfekt teamwork! Det enda som sakas nu är snön..
Åh vad mysig julen är.
 
 
 
 

Första julgodiset klart

Dagen har bestått av 2 möten i stan idag. Detta farande alltså.. Men väl hemma njöt jag sen..
 
Louise och mitt favoritgodis till jul är nu klart. 
SNICKERS
Vi har ju egentid på måndagar så idag bakade vi och hon älskar verkligen att baka! 
Sen åkte hon till sin dansträning och hade med sig snickers och bjöd på. Gulliga unge. Tycker så mycket om sina danslärare så de var värda det sa hon ❤ Hon har ett hjärta av guld den tjejen! 
Nu njuter jag av en god kvällsfika innan sängen väntar  
Ska bestämt lära mig att lägga mig i tid och få mer timmars sömn.. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1a advent

Lovade visa bilder på barnens pyssel från igår. 
Pepparkakashjärtan och nejliko-apelsiner.
 
 
 
 
 
 
 
Idag var barnen lyriska över att äntligen på tända första adventsljuset. Det är så mysigt denna tiden på året. Allt rött och alla ljus. Så stämningsfullt. 
Mitt kusinbarn Thelma kom idag och stannade från 10.30-20.30 Hon har varit med barnen hela dagen. Så mysigt att ha henne här. Barnen slogs om hennes uppmärksamhet. Haha! 
Vi lunchade på rester från igår och jag har städat medans de har tittat på film m.m. Sen i em åkte vi på höstavslutningen med Lukas fotbollsklubb VMA. 
Jonas Strömbäck kom och pratade om sin karriär. Barnen fick autografer. 
Efter fikan var det lottdragning. Barnen fick välja vars en lott. Båda vann, helt otroligt. Vilken tur så slapp vi det bråket här hemma ikväll. haha
Lukas valde en tubhalsduk med VMA tryck. Louise valde en drickflaska. Båda var nöjda!! 
Åt enkel middag och sen la sig barnen. Lukas första natt i nya rummet.. Spännande!
Jag tog tar i disken och lite till städ. Sen avnjöt jag en kopp te framför Beck. 1a adventssstaken tändes även i tv-rummet.   
Ny vecka och nya möjligheter imorgon.
 
 Lukas kommer med denna till mig i em.  
Mitt hjärta smälte. Han är så duktig. 
 
 
 
 

Pepparkaksbak och gäster

Idag hade vi pepparkaksbak på agendan. Louise och sin kompis E hade bestämt för 2 veckor sedan att de ville baka pepparkakor tillsammans. Det bokade vi in idag och jag skippade Tabatan. Prioriterade mina barn idag!!
 
Lukas klarade typ 5 minuter så tjejerna bakade det mesta själva. De hade så roligt. De mjölade ner kinderna och åt deg och vi lyssnade på julmusik. Precis som det ska vara! 
Lukas har varit lite hängig och übertoppad idag. Troligen någon förkylning på gång. Glansig i ögonen och snorig. Brukar bli värre än vanligt när han har nån infektion på gång.
Vi gjorde även nejliko-apelsiner. Ett av julens enklaste pyssel. 
Sen dekorerade vi pepparkakorna med kristyr. De gjorde vars ett stort hjärta de hängde upp. Visar er pysslet imorgon. 
Har knappt märkt av tjejerna, de leker fantastiskt bra och aldrig att det förekommer bråk. Fantastiska tjejer det här ❤ Hunnit med en massa idag. Pärlat, bakat, pysslat, varit ute, spelat på datorn, spelat Uno, lekt frisör.. 
En helmysig dag.
Sen ikväll kom min kusin med hennes familj på lördagsmys. Älskar denna familjen så otroligt mycket. De betyder massor för mig/oss. Min kusin är som en syster för mig som jag beundrar oerhört mycket! Vi förstår varann till fullo och vet hur vi har det. Få som verkligen vet hur ens liv kan vara och är. Långt ifrån en dans på rosor. Man snavar på taggtråd måånga gånger.
Är djupt tacksam att ha dessa fina människorna i våra liv ❤
Vi åt tacos på Louise beställning och sen gottis..
En supermysig kväll, på alla vis.
Nu är jag och kroppen riktigt trött..
 
Ska sova och njuta av att det är första advent imorgon. 
 
Godnatt kära läsare! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

När hände det sist?

Lukas la sig strax innan 19. 
Jag och Louise körde fredagsmys själva. Lukas orkar inte med kvällarna längre, han somnar oftast vid 18-18.30. Idag blev det lite längre.
Gottis och våra favoritprogram såg vi. Vi hade jättemysigt och vi bara njöt. 
Louise hejjar på Charlie och jag på Oskar. 
Hejja hejja! Vem vill ni ska vinna Idol? 
När idol var slut så tittade jag på parlamentet, det bästa på bra länge. Jättelängesen jag skrattade från hjärtat så här. Det behövde jag minsann.. Per Andersson som hamster och Robert Gustavsson får ett utbrott. Haha..
 
Och loppan somnade på mitt bröst, när hände det sist? Ja evigheter sen. Låg och mös en bra stund tillsammans ❤
 
 
 

När orken är slut

Ja då blir det mat i all enkelhet.
Lukas fick risifrutti mefans jag och loppan beställde pizza.
Lukas var hängig i morse och orkade knappt till skolan. Efter skolan var han trött och helt slut. Tror det är något på gång. Han har ju trots allt inte varit sjuk en enda gång sen skolstart.. peppar peppar!! 
Jag är så trött idag. Obotlig trötthet, det är hemskt. Då orkar man verkligen inte laga mat och få massa disk till på köpet, usch nej.
Var på Maxi och handlade i fm, jag ville bara hem och sova, kändes som en vandrande zombie alltså.
Barnen leker och jag pular och pyntar lite. Sakta men dyker går det framåt.
Snart börjar myset i soffan med gottis och familjen Rysberg och sen idol. Lär väl somna till det antar jag. ;) Haha! 
 
 

1 månad kvar

Galet vad trött jag var i morse. Helt sinnes..
Igår efter massage adventspyntade jag i köket. Bytte till mina favoritgardiner all time. Gud vad mysigt här är nu. Fick även klartecken på var min knäsmärta kommer ifrån. En felbelastning då jag var snett i höften. Galet vad skönt med 1.5 timmes massage, finns inget som slår det. 
Vi lyxade till det med hamburgare och Lukas fick också. Han sa: Åh vad lyxigt, det är nog bara vi som har det så lyxigt idag.
Det värmde så gott. Så enkelt men verkligen uppskattat.
Idag har pappa varit här och hjälpt mig hela dagen med projektet vi håller på med. Snart är det klart!! Då visar jag er :)
Ikväll blev det yoga för min del. Det var gin-yoga idag. Galet vad skönt och jag blev såå avslappnad. Min nya favorit. Behöver verkligen komma ner i varv.
Snälla mamma var barnvakt, när jag kom hem bjöd jag henne på chokladpudding och firade lugnet och att det idag är 1 månad till julafton. 
Galet så fort tiden går. Älskar julen och njuter så av mina stjärnor och stakar!! 
Imorgon är det fredag och hoppas vakna pigg och ladda upp inför fredagsmyset ❤ 
 

Denna morgon

Denna morgonen startades med massa mys. Båda barnen hade komitt upp till mig inatt. Trångt och bökigt men mysigt att vakna så här ibland..
Har knappt sovit nånting inatt, vet inte varför. Vissa nätter kommer jag bara inte till ro. Har bara legat och vänt och vridit mig hela natten.. Var lagom trött imorse vill jag lova!
Jag lämnade Lukas i skolan, åkte hem och fixade mysfrukost till sjuklingen och hon fick äta och mysa framför tv:n. 
Jag begav mig ut på en löprunda med bara en banan i magen. Usch vad jag var nära att ge upp. Tungt var bara förnamnet.. Loppan klarade sig bra hemma, stolt mamma!
Väl hemma har frukost sällan smakat så gott.. Mmm vad härligt!!
Nu en dusch och loppan ska till min mormor för jag ska njuta av egentid, massage. Ska bli oerhört skönt! 
Trevlig onsdag på er! 
 
Jag är minsann så trött som jag ser ut.. 
Mina hjärtegryn ❤
 
 
 

Första stjärnan

Idag har jag och loppan storstädat hennes rum och även adventspyntat. Första stjärnan är nu upphängd. Åh vad mysigt, vi längtar såå till söndag. Barnen är så spända på att få tända första ljuset. 
Jag älskar verkligen julen och jag hoppas mitt i all min livskaos att jag kan njuta av julen och få julefrid i mitt sinne. Det vore verkligen den bästa julklappen!! 
 
Jag var inte det minsta sugen på att träna ikväll men masade mig till slut iväg ändå. Och gud vad skönt det var efteråt. Ett riktigt tufft men roligt pass ikväll. Det var Petra som körde och hennes pass är alltid lite extra ;)
Sen sprang jag hem, 1.3 km men ändå!! Skönt avslut!
Träningsvärken lär komma i låren vill jag säga!! 
 
Loppan hade feber ikväll och är fortfarande genomförkyld. Blir mys hemma imorgon också. Ska försöka samla kraft och ork till att städa och adventspynta köket. Är glad om jag hinner 1 rum om dagen. 
Men dagen bjuder även på massage imorgon fm. Har samlat på mig massa oro och spänningar i nacken, så det ska bli skönt att få bort.
 
Nattinatti 

Tjejmys

Vi hade en mysig kväll jag och loppan med att göra silkeshänder och ha manikyr och jag flätade hennes hår. 
En mysig tjejkväll och hon njöt. 
Boostade med C-vitamin till Sofias änglar.
Nu är det godnatt, imorgon väntar ytterligare 2 möten. Zzzzz 
 

Dagens träning

Dagens träning är avklarad. 
Trotsade mitt onda knä. Känns inget när jag tränar, känns sen, speciellt när jag vinklar knät.
5 km löpning, usch och fy vad motigt det var att komma ut, men såå skönt efteråt.
Gjorde även lite hemmaträning.
1 minut av varje (vissa 30/30)
Hopprep
Benböj
Plankan
Breda Benböj med kettelbel 8 kg
Höga knä/spark i baken
Dips/spark mot vägg
Diagonala fällkniven
Armhävningar/boxhopp på stol
Benböj/höftresning
Hopprep
Totalt 10 min.
Avslutade med 20 min yoga övningar 
Kändes skönt.
 
Tips på bra övningar när man har ont i knät tas tacksamt emot. Tror det är överbelastning.
 
 
 

Möten × 2

Denna vecka startar med 2 möten denna måndag.
Louise är hemma och är sjuk. Snälla mormor passar henne. 
Först var det häksobesök i skolan med Lukas (som alla 6 åringar ska på)
Styrde sen mot stan för besök hos min psykolog. 
Hade lite tid emellan så unnade mig en utsökt chai latte.
Njöt av stunden.. om så än för 5 minuter med mig själv! 
 
Nu styr jag hemåt till min sjukling igen ❤
 
 
 
 

JOBBIGT

Ja var ska jag börja...
Kanske tycker ni jag är gnällig, så tyck det då.
Detta är min ventil.. läs inte i så fall.
Folk har så lätt att säga och tycka massa om andra.
De vet inte vad man har i bagaget. 
Det är jobbigt, skitjobbigt när livet inte blir/är som man tänkt/vill. 
Inte nog med att jag är kroniskt trött och har varit i ca 1 års tid. 
Har en son med MSUD som kräver sjukt mycket av en. 
Att han håller på med en ADHD utredning är det inte många som vet.
Och jag är så jävla trött på folk som säger/tycker att det är så lätt att sätta en ADHD diagnos och alla barn är väl lite stökiga etc.. DET ÄR INTE SÅ ENKELT!! 
ADHD är en sårbarhet från födseln, men som kan bryta ut under vissa omständigheter i livet. Vissa behöver medicin, andra inte. Det finns olika nivåer..
Läs på istället för att dömma i förtid.
 
Var på dop idag och Lukas skötte sig hyffsat i kyrkan. Det var 3 dop samtidigt idag. Han kastade nån lapp, lekte med dörrarna och låsen till bänkraderna, dansade och hoppade uppe vid altaret när dopet var klara och vi fick fotografera. 
 
Seeeen, när vi kom till församlingshemmet brakade helvetet löst. Ursäkta mitt ordval men så illa var det!! 
Han sprang och blåste ut ljusen överallt, hällde läsk i en ljuslykta, sprang och åkte kana längs golvet, skickade min telefon över hela golvet, sparkade på folk som satt mitt emot honom, sa håll käften till en som frågade om maten var god, sprang runt med min telefon runt alla borden och vägrade lyssna, kastade fia med knuff pjäser i hela hallen. Satt inte på sin plats tills han var klar med sin mat (som han dessvärre måste äta och dricka upp) Han var taskig mot Louise och ritade på borden.. ja detta är vardag för mig.
Livet är fan så orättvist. 
Hur är det tänkt att man ska orka? 
Är för närvarande sjukskriven för en utmattningsdepression. 
Jag har ingen ork, känner inte den glädjen jag gjort förr, är inte lika effektiv och energisk som jag alltid varit. Jag känner inte igen mig själv. 
 
Nog med allt jobb som är med Lukas så ska man orka ta hand om Louise som inte heller mår bra. Vi är på VC titt som tätt (väljer att inte dela med mig av det för hennes skull) Och sen mig själv. Det finns liksom ingen gnutta energi kvar. 
Man ska sköta hus och hem och allting själv. Folk tycker på att jag förväntar mig att mina föräldrar ska hjälpa mig, att jag får ta tag i mitt liv och klara mer själv. Ok så jag ska ha ännu mer än jag redan har på mina axlar? Och andra säger att jag ska bli bättre på att be om hjälp.. Jaha, hur ska jag göra? Vill ju helst klara mig själv men orkar helt enkelt inte..
Jag blir så ledsen och det är så sjukt svårt för folk som inte är i en liknande situation att förstå.
Jag är ensamstående och med ett ex som bara har Louise varannan helg men som skiter fullständigt i Lukas. Något som också påverkar honom enormt mycket och vilket gör att han tar ut sin ilska över det på Louise. Han har blivit bortvald men inte hon. 
Jag har sjukt mycket i mitt bagage så snälla ni, döm inte bara vad ni ser eller hör.
Livet är långt ifrån en dans på rosor. 
Man skäms och jag känner mig som världens sämsta mamma :(
Nu lägger jag mig 21.00 och gråter mig till sömns. 
Kalla mig inte stark, för det är långt ifrån vad jag är just nu. Helt nere under isen. 
Over and Out.
 
Min sovande prins. Älskar dig till månen och tillbaka hur du än är ❤ Älskar dig precis för den du är. 

Äta ute

Vilken lördag vi hade. 
Vi var på Ikea hela dagen jag och loppan. Hittade litegrann. Lunchade såklart och på vad annars än köttbullar ;) provade kycklingbullarna. De var jättegoda! Louise tog pannkakor och vi avslutade med vars en lussebulle, årets första. Mmm
 
Vi han bara hem och göra oss iordning lite sen bar det av till Steakhouse no 9. Vi skulle äta middag med mamma för att fira att hon fått lägenhet. Min lillebror och hans tjej, samt mammas kusin med fru var också med. Himla mysigt!
Jättegott och trevligt. Louise åt kycklingschnizel med pommes och jag tog en steakhouse Burger. Åhhh vad gott det var. Louise var den enda som ville ha efterrätt. Glass med chokladsås. 
Louise tittar upp all sin mat och det är verkligen gott betyg. Min burgare var sååå god. Det var pommes av både vanlig potatis och sötpotatis. Riktigt gott! 
En mycket trevlig kväll.
 
Sen hemma kom Jenny O förbi och vi landade i soffan med en film. Livet efter dig. Den är riktigt, riktigt bra! 
 
Jag är sjukt trött idag men nu är det dags att skynda på och ta tag i sig själv, för idas vankas dop för fina lilla Nea ❤ 
 
Han en fin söndag kära läsare! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frissan och fredagsmys

Vilken bra start på dagen med att försova sig och vakna 7.30 :( Barnen börjar 8. 
Jag hade världens huvudvärk och ändå la jag mig tidigt igår. Fattar inte. Blir så trött på denna konstanta tröttheten. Varat i 1 år nu.. 
Hade äntligen ett frisörbesök inbokat. Det piggar alltid upp! Åtminstone för stunden.
Så skönt med ny varm färg och få bort de slitna topparna. 
Drack kaffe för att hålla ögonen öppna, ändå gäspade jag massor.. Hade behövt hinkvis med kaffe en dag som denna!!
Nåväl. Mamma och Louise mötte upp i stan och vi tog en lunch/fika på Le Croissant. Jag tog färsk pasta med kyckling. Gudomligt gott, till och med Louise gillade det. Mycket bra betyg!! 
En riktig mysfredag på stan. 
Handlat lite smått och gott som jag kanske delar med mig av i helgen.. 
 
In progress 
 
Före - efter 
Före - efter
Mia gör alltid ett fantastiskt jobb. 
Ni finner henne på Frisörsalong lilla Paris 
Jag blev sååå nöjd, som alltid ❤ 
 
Fick så mycket positiv feedback på Instagram. Det värmer och ni boostar verkligen mitt självförtroende som just nu inte är på topp. Ni är guldvärt allihop, jag blir jätteglad. Tusen tack för alla fina kommentarer ❤ 
 
 
 
 
 
 
Vidare hemma körde vi på tacomys.  
Perfekt när man har färdig tacofärs i frysen. Tog upp i morse och bara värmde när vi kom hem sent. Vi hjälptes åt att hacka upp lite grönsaker. Fix så var det klart.
Fortsatte myset med gottis till familjen Rysberg och Idol.
En riktig mysfredag på hög nivå. 
Louise och jag får lite extra tid i helgen. Hon skulle åkt till sin pappa, men de är sjuka. 
Så vi njuter av lite extra mys i helgen.
 
 
 
 
 
Nu är det godnatt! 

Lycka och ett kvällstips

Lukas fick post idag. Ett stort paket. Jag anade direkt vad det var.
Alltså den lyckan när han öppnar och ser att det är hans chokladkalender som hans dietist har skickat. Proteinfri choklad. Det är underbart att se den glädjen hos honom. Ville provsmaka direkt men nej nej, vi får allt vänta till 1 december :) Det går ju snabbt dit.
Vi bjöd mamma/mormor på middag idag. Lax, potatis och sås. Varit sugen på det jättelänge. Åhhh så gott det var! Blev över till en lunch till mig imorgon. Perfekt! 
 
Sen passade hon barnen när jag åkte till kvällens Yoga. Jag var sjukt trött och sliten och orkade knappt åka iväg idag.
Men jag gjorde det.
Första gången denna terminen åkte jag på kristallsjukan och har inte vågat mig på det igen. Men idag gjorde jag det och gud vad skönt det var. Jag behöver verkligen det lugnet och kroppen bara slappnar av. Superhärligt! Har ni inte provat så gör det, ge det en chans.
 
Hela dagen har spenderats med vatten, disksvamp, trasor, rengöringsmedel etc. Till projektet vi håller med.
Ikväll har jag fixat, tänkt och planerat lite. Åh vad jag längtar till att få berätta och visa er! 
Håll till godo.
Efter lämning av barnen i skolan imorgon ska jag direkt vidare mot veckans 5:e möte!
Sen lite vidare planering av projektet här hemma. 
 
Ett tips ikväll är att tänka 3 positiva tankar innan ni somnar. Skriv ner 3 saker du är nöjd med under dagen i ett block. Som gör dig nöjd. Det kan tänkas låta löjligt men skrivning var en positiv effekt. Man sover bättre när man avslutar så. Det funkar jättebra för mig. Det behöver bara vara enkla saker.
 
Mina 3 saker idag är:
Jag blev klar med städningen som jag planerat ha klar 
Tog mig till yogan. 
Struntade i disken eftersom jag var trött och tar det imorgon. (För mig är det ett stort steg då jag har kontrollbehov och vill helst inte ha disk till morgonen) Något jag övar på. Att hellre få mer sömn och diska på fm när man har ny energi. 
 
Vill ni dela med er om vad ni är nöjda med under dagen så kommentera gärna! 
 
God natt på er kära följare ❤ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sleten och god middag

Sleten är bara förnamnet.
Var med Lukas på veckans 3:e möte imorse. 
Denna veckan är hektisk.
En god middag avnjöts innan kvällens träningspass. Riktigt skönt.
Nu är det godnatt! Zzzzz
 
 
 

Måndagkväll

Min måndagskväll ser ut som den brukar göra. Mys i soffan till Sofias änglar. Det är verkligen ett fantastiskt program. Riktiga änglar ❤
Louise gjorde läxan och sen läste vi godnattsaga och myspratade innan hon la sig. Mysigt med vår egentidsmåndag. 
Så skönt med play funktionen. Playade om programmet 1 timme efter.  
Mumsar i mig en skål pepparkaksfil. Åh så gott det är! 
 
 
 
 
 

Fars dag och en dag i bilen

Igår var det lekdag för barnen. Lukas var hos kompis och Louise hade kompis här. Mysigt!
Igår kväll sen bjöd pappa på farsdagsmiddag. Pulled pork och ris. Riktigt gott. Han brukar alltid bjuda på smörgåstårta, men då han jobbade hann han inte med det. Detta gick precis lika bra! Jag gav honom en ny trimmer till håret. Det blev uppskattat!
En mysig kväll.
Det enda som är bättre än att ha honom som pappa är att mina barn får ha honom som morfar ❤ 
 
Bjuder alltid på sig själv och hittar på massa med barnen. Så många skratt man får av honom!! 
Tack för att du finns, jag har aldrig haft någon morfar, så jag är extra glad att mina barn har en i sina liv! 
 
Idag var det dags för provtagning igen på CSK med Lukas, sen gick vi till mottagningen och han fick influensavaccinationen. Det var hysteriskt och jättejobbigt. Han ville inte alls. Men ack så duktig han var, min lilla prins ❤ 
Han fick en biobiljett som present. Han valde en krokodilnalle efter sticket i fingret. Han blir bortskämd med presenter, men det hjälper mot det jobbiga. Fokus på något roligt istället. Det är guldvärt! 
Jag körde och lämnade honom i skolan och sen tillbaka till stan igen för nästa möte för min del.
Avnjöt en god chai latte efteråt, det var jag minsann värd.
Denna veckan står det 5 möten/besök, 1 frisörbesök och 1 dop på schemat. Phu, min vardag i ett nötskal. 
Hemma fikade jag med Thomas som var här och grejade. En överraskning, visar när det är klart. 
Bjöd på lite gofika, det krävs när man arbetar hårt! Louise leker hos kompis och Lukas har åkt med Thomas hem. Jag ligger på soffan och tar igen mig. Helt slut. 
Laddar upp inför kvällen. Louise ska på dansträning och jag veckohandla. Längtar redan tills soffmyset ikväll ;) 
När man kan andas ut efter en fullspäckad dag! 
 
 
 
 
 

Lowes dop

Igår var vi på barnens nästkusin, Lowes dop i Österslövs kyrka. En jättemysig kyrka, härlig präst, världens finaste väder. Sol och rimfrost och snö liggandes på träd och mark. Och så klart världens finaste Lowe. Allt var så vackert! 
Här kommer en bildbomb från igår
 
 
 
 
Min lillebror vad fadder till Lowe ❤
 
 
Nästkusinerna Bus. Brottning i kyrkan (På skoj) Inget förvånar mig när det gäller dom. Haha
Så vackert!
 
Min kusin Vicke stod för smörgåstårtorna. Helt magiskt goda!! 
 
Jag hade gjort egen smörgåstårta till Lukas :)
 
 
 
Sådan mor, sådan dotter. Minipapparazzi. Lånade min systemkamera och hon tog jättefina kort! 
 
 
 
Kusin Jimmy med sin Lowe ❤
 
Tack för ett jättemysigt dop, på alla sätt! 

Sleepover

Vilken fredag det blev igår.
Barnen hade ju vara en kompis med hem efter skolan. Jag hade bakat äppelpaj till millis som vi hade både glass och vaniljsås till.
Barnen hade jättekul hela em.
Sen kom Sandra och Ossian och vi åt mårtensmiddag dagen efter Mårtens afton. Trevligare med sällskap. Jag älskar kyckling och detta var sååå galet gott! 
Senare kom Enya som lekte på annat håll och vi hade fredagsmys allihopa. Som slutade med övernattning för de 4. Vi hade jättemysigt ❤ 
Ossian är en av mina favoriter all time. Roligare unge får man leta efter. Som vi skrattade igår.. kärlek! 
Imorse blev det brakfrukost. Fick knappt plats mer på bordet. Sandra körde ner till Ica och köpte frallor. En riktig lördagsmysfrukost. Njöt massor och utanför låg världens vinterlandskap med snö och frost överallt. det var nästan 7 minusgrader ute.
Vi tände ljus och bara mös inomhus!
 
 
Grabbarna Bus!
 
 
 
Fredagsgotte. 
Inne i Mr Bean ;) Haha 
Lukas sov och de andra kollade film på Louise rum. Mammorna fick egentid i soffan till IDOL. Lyxigt värre!
 
 
 
 
Sen åkte dem och vi skulle duscha och fixa oss inför dop. 
Det får ni läsa om imorgon.
Nu är det godnatt för denna mamman.. Zzz 

Bra start på fredagen

Multitasking är grejen ;) Haha.
Fröknäcket i ugnen och under tiden tog jag en löprunda på 5 km. Är nu halvvägs på lidingöloppet med ICA-klassikern. Solen sken och värmde gott i både ansikte och själ. Det var min glada tanke under rundan som var så jobbig idag. Halt på de flesta ställena och tiden blev därmed kass. Men vad galet nöjd jag är nu efteråt!! WOW alltså.
Kommer hem till nygräddat fröknäcke. Mmm. Vet 2 stora tjejer som kommer bli glada när jag hämtar dom strax ❤ 
Hoppas det blir något kvar till mig ;)
Nu en dusch sen ska jag hämta hem 4 glada busar från skolan. Fredagsmyset kan snart börja ❤
Hoppas ni haft en bra start på helgen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

STOLT

Idag hämtade jag Lukas kvart över 11 i skolan för vi hade möte hos barnkirurgen i Lund klockan ett.
Ringde i måndags och frågade varför, då vi bara väntar på OP datum. Dels för att ändra dagen och då hade de ett återbud idag så det tog vi.
Men när vi kommit till Nöbbelöv ringde dem och sa att vi inte behöver komma. Hade blivit någon fel i remissen. Jag tyckte väl det verkade konstigt att vi skulle dit. Vi vet ju vad som ska göras och han har gjort det innan.
Jaha, hur som haver så var det tur vi inte kommit längre.
Nu väntar vi bara på datumet.
 
Tänkte att nu får bo höra något skoj istället.
Vi vände och styrde mot Jula och Biltema för att leta efter adventsljusstake till bilen. Fyndade skumtomtar och hittade även en ljusstake. 
Lukas gick direkt fram till en personal på biltema och sa: "DU, var har ni ljusstakar med sladd till bilen?" med en ganska tuff ton. Han blev nog rätt ställd men han förklarade för Lukas var de fanns och Lukas började gå ditåt. Haha min underbara tokunge ❤ 
Han älskar julen och allt som lyser lika mycket som jag. Han var alldeles lyrisk över allt julpynt överallt. 
Han hjälpte till att koppla in den. Smygstartar advent lite :) Han mumsade på apelsinbåtar och skumtomtar och det doftade jul i hela bilen.
Mer juligt i bilen kan det knappast bli än en adventsljusstake, doften av apelsin och en hel låda skumtomtar bredvid sig ;)
Åh vad härligt vi hade det! 
 
 
 
 
 
 
 

Lite av min vardag

Täkte berätta lite om en del av att ha en son med MSUD. 
Det är stor fokus på kosten. Oerhört stor. Det är det som är "behandlingen" kan man säga.
Det ingår ju provtagningar, sjukhusbesök, medicin och knapp-skötsel (peg) också. 
Igår fick jag ett ryck med att laga massa rätter till Lukas medans de var i skolan. Brukar laga och frysa in så jag alltid har frysta rätter klara i frysen. Det börjar sina i frysen så idag körde jag ett race.
Gjorde hans "köttbullar" recept x 3, 6 port rödbetsragu, 4 port risgrynsgröt, 2 port grönsakssoppa och 5 port gräddsås.
Detta är bara en bråkdel av hans mat. I förrgår gjorde jag hans stroganoff och frös in.  
 
Lukas "köttbullar" är lite avancerade att göra. Nu gjorde jag 3 dubbelt av receptet, men det tog ca 3 timmar totalt.
Det blev 80 köttbullar och 5 hamburgare. (1 hamburgare = 3 köttbullar)
Tänkte visa er här hur man gör. 
Koka potatis
Lägg glasburkar i kokt vatten i 3 minuter. Skölj i kallt vatten och klipp i bitar.
Finhacka färska champinjoner och lök och fräs i smör
Blanda i resterande ingredienser 
Det blev 2053 gram "färs"
Delade det på 96 köttbullar som det skulle bli totalt och då ska varje bulle väga 21 gram. 
Lätta att rulla och håller ihop jättebra.
Stek i smör på svag värme
80 "köttbullar" klara 
De är jättegoda faktiskt!
5 pannbiffar/hamburgare 
 
 
Rödbetsragu.
Fräs hackad lök och rödbetor (förkokta) i olja.
Späd med buljong. Låt koka 15-20 min.
Blanda i creme fraiche, dragon, salt och kryddpeppar. 
Serveras med kokt potatis 
Perfekt alternativ till grytor 
Risgrynsgröt. 
Gjord på grötris och hans mjölk (loprofindryck) 
Han älskar detta! 
Gräddsås gjord på oatleys Imat, muschroom soy, kalvfond, gelé och maizena 
Grönsakssoppa 
 
Detta är också en favorit 
 
Vi försöker äta liknande mat i största möjliga mån.
Igår åt vi korvgryta och han sin stroganoff
Idag stod det köttbullar, potatis och sås på menyn. 
Lukas portion. En klar favorit!
70 g potatis 
3 köttbullar
1 port gräddsås (51 g)
10 g haricot verts 
10 g blomkål
Gelé
Det ger totalt 2.75 g protein 
Han kan byta ut grönsakerna mot mer potatis.
Allt är ett räknande och allt beror på vad han ätit innan under dagen.
Han ska ha 8.5 g naturligt protein/dag 
Varenda måltid räknas och vägs upp.
Min och Louise middag
Nom nom nom :)
Det var gudomligt gott!
 
Inte nog med allt detta utan sen ska man laga mat till mig och Louise.
Man vänjer sig och har inget annat val men det är tidskrävande och jobbigt ibland.
Man har siffror i huvudet hela tiden.
 

Vilken kväll

Barnen var överlyckliga i morse över att snön äntligen kommit. Ja jag också, jag älskar snön och vintern.
Visst är det något speciellt med den första snön, man bara väntar och längtar och rätt som det är så är den här. Så ljust och vackert. 
När jag hämtade barnen i em vräkte det ner stora enorma flingor. Syns dåligt på bild men det var sååå mäktigt. 
Hemma efter vi ätit struntade vi i alla måsten och gick ut och lekte i snön. Jag och Louise gjorde en snögubbe, Olof såklart ;) 
Sen gjorde vars en snölykta.
Lukas ville mest bara rulla stora bollar.
Louise drog han i pulkan och sprang lite, han ramlade av och vi skrattade så hjärtligt allihop.
Han hade fyllt sin pulka med snö och satte sig på den och skulle ha sin stora snöboll i knät.
Tokiga underbara unge.
Vi hade en fantastisk, underbart timme ute innan det var dags för kvällsmat, dusch och läggdags. 
Så härligt att se barnens lycka och glädje över snön.
Lika bra att passa på att leka medans den är här, snart är den väl smält igen.
 
Berättar imorgon om vad jag har gjort hela dagen idag! 
Godnatt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mysigt på vår veranda ikväll 

Måndag

Ja så var det måndag igen.
Denna veckan är det 3 möten/besök och 1 dop på kalendern.
Idag blev det 2 besök. Med Lukas imorse och Louise i em. Ett himla körande men det är så mitt liv ser ut. 
Lovade Louise något gott efter hennes besök där hon var modig. 
Det blev fika på Espresso house. Hon var sugen på paj med vaniljsås. Jag avnjöt en chai latte! Den godaste av alla, är den på Espresso house :)
Kanske det blir att man slänger ihop en äppelkaka i veckan.. om lusten och orken faller på.
Behöver även laga upp Lukas mat och lägga i frysen. Dock har jag ingen motivation och ork just nu.
Bara trött och fryser hela tiden.
Beställde hem vars en vinterjacka till mig och barnen från hm ikväll. Hittade inga i Ullared och min blixtlås är helt sönder. Och om de blir en vargavinter som de lovat behöver jag en riktigt varm och go jacka. 
 
Dagens middag var det godaste på länge. Korvgryta och ris. Med sallad och keso till. Galet vad gott det var.
 Ikväll kördes det vidare mot Louise dansträning och min veckohandling.
 
 
 
 

This weekend

I fredags fm packade jag och styrde mot Småland.
Efter 2 timmars bilfärd fick jag äntligen träffa min älskade vän Ann-Louise och lilla Saga. 
Man träffas ju inte så ofta när man bor så långt ifrån varandra, så det kändes extra kul att få möjligheten att hälsa på nu. 
Jag fick minsann mysa massor. Åh vad mysigt, så längesen man hade sina egna på bröstet. Man fattar inte var tiden tagit vägen. Jisses. Mina är så stora, svårt att smälta ibland.
Vi mös med tacos och gottis, sen filmmys i soffan på lördagen innan jag styrde hem på em. En lugn helg med massa mys. Samlade massa energi. 
Tusen tack kära ni för ett fantastiskt dygn ❤
 
I går kväll hade jag dejt med fina Jennica och Nea. chokladpudding, godis och myste i soffan med tända ljus och Så mycket bättre och film. Ytterligare en mysig kväll. Tack kära ni ❤ 
 
Lukas kom i em och vi hade riktigt myskväll.
Spelat och pusslat massor innan läggdags. Det blev Frost memory, Superman pussel, frost pussel, stora skogsmemoryt och avslutade med 3 rundor UNO. Lukas är riktigt duktig.
Jag älskar verkligen att spela sällskapsspel och barnen också :)
Sen saga och mys. 
Sen myste jag själv till sista avsnittet av Johan Falk.
Det är banne mig den bästa serien jag sett. Galet spännande! 
Godnatt!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Internationella nalledagen

I söndags var det internationella nalledagen. 
Min stora dag tävlade ut 5 sr Bernie nallar. Alla fick nominera vem man ville.
Lukas underbara mormor hade nominerat honom. Han vann en Lollo. Han blev sååå glad och älskar sin nya nalle! 
Tusen Tack Min Stora Dag och såklart mormor/mamma för nomineringen ❤
 
 
 
 
 
 
 

Godnattsagan

Vi promenerade bort till min mormor. Jag var inte så pepp på löprundan men Lukas ville så gärna till sin gammlamormor. Han frågade hela tiden när vi skulle gå. Tack för peppen kära son, du fick ut din mamma på en 5 km löprunda. Och tack mormor för hjälpen!
Det var på nollan ute. Kallt men så himla frisk och skön luft. 
 
Vi myste med godnattsaga när vi kom hem. Jag älskar alla dessa Disney böcker som min mamma prenumererade på när vi var små. Finns så många bra.
Pappa läste ofta Bröderna Grimms sagor för oss när vi var små och det var en av de bästa stunderna på dagen. Han hade så bra berättarröst.
 
Denna valde Lukas igår och han älskade Banjosånglåten :) Så han ville höra den idag igen och så fick det bli. En favoritbok kan man aldrig läsa för många gånger.
Så underbart när han själv sjunger sången, med bred skånska. Haha, underbart.
Se videon på min Instagram MammaThereseS 
Jag tycker det är viktigt med sagoläsning. Det ökar språkutvecklingen och läsförståelsen och framförallt är det så himla mysigt. Lukas behöver verkligen den lugna stunden innan läggdags för att varva ner. Han är speedad nog om dagarna.
Vi läser ca 15 minuter och sen pratar vi om boken samt lite mysprat om hur dagen har varit. En mysig stund och ett lugnt avslut på kvällen. 
Louise tittar på barnprogram under tiden och sen när jag är klar med Lukas gör jag samma procedur med henne. 
Jag tycker det är en viktig och mysig stund.
De flesta kvällar i veckan hinner vi med detta. 
Ibland står det aktiviteter på schemat och då blir det sent.
Läser ni för era barn? Hur ser era kvällsrutiner ut?
 
 
 
 
 
 
Banjosånglåten.. 
Den sällsynte, skelögde sköldpaddan. 
Kan vara det sötaste jag sett i djurväg ❤
 
Nu ska jag sova, imorgon fm ska jag köra till de småländska skogarna och äntligen få träffa mina underbara vänner och deras lilla flicka. Som jag längtat.
 

Kallt men skönt

Efter lunchen fick barnen vars en påse från när jag var i Ullared i helgen. Lite minijulafton. Så glada och nöjda de blev. 
Sen ville jag ut i det underbara vädret som varit idag. Solen har lyst så härligt på alla fina höstlöv. Det blev 4 km. Jag pw och barnen cyklade. Kallt men gud så skönt! 
Lite gnälligt då Louise frös och då är allting jobbigt/tråkigt.
När vi väl kom hem tog vi och gjorde oss vars en kopp varm choklad och mumsade på clementiner, samtidigt som vi spelade en vända UNO. Mysig stund tillsammans innan Louise åkte till sin pappa!! 
 
Nu ska jag lämna Lukas hos min mormor en liten stund då jag ska ta mig en löprunda. Försöker peppa mig själv.. Phu.. kallt ute ju.. 
 
 
 
 
 
 
 

New in

Jag köpte ju nya jeans häromdagen.
Visar er här. Älskar dessa perfekt jeans från Gina. Modell Molly (hög midja) och mycket stretch. När man fått barn och har lite mage kvar så gillar jag modellen med lite högre midja. 
Var köper ni era favoritjeans? Och vilken modell gillar ni bäst? 
Jag köper helst på Vero Moda eller Gina Tricot. Deras modeller är helt i min smak! 
Köpte även en camoflerad tröja. Tunn och riktigt superskön. Passar perfekt till båda jeansen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Experiment

Louise handlade ett experiment på TGR igår för endast 25 kr. Lovade att visa resultatet. Häftigt faktiskt! 
Man satte bara ihoppas trädet och satte det i den gröna formen. Hällde vätskan (kemikalierna) i den gröna formen. Efter 12 timmar bildas det kristaller på trädet. 
Louise var imponerad och helt klart värt 25 kr. 
Testa vettja men LÄS INSTRUKTIONERNA NOGA INNAN!! 
 
 
 
 
 
 
 
 

En bra dag

Vilken morgon. Den började med att Lukas och jag mös i sängen, kliade varandra på ryggen och ritade med fingrarna så vi skulle gissa vad det var. 
Sen gick han ner och satte på kaffe till mig HELT SJÄLV och hällt upp i min kopp. Jag blev chockad, det smakade gott också! 
Han hade tagit mitt knäckebröd och brett smör och hyvlat ost på och serverat mig, massa vatten och min c-vitamin. Så stolt man blir ❤ Min stora kille, vet precis hur han ska få sin mamma glad!
 
Sen blev morgonen kaos innan vi kom iväg. Phu, dessa morgonrutiner tar kål på en. Just nu är det extra mycket pga olika anledningar.
Vi kom i alla fall iväg till slut mot badhuset. Sabina och Minya hämtade upp oss.
Det blev en mysig heldag där och barnen hade jätteskoj. Lukas simmade och jag blev stolt. Och i te tala im han själv, såå himla nöjd! Han lärde sig inte riktigt efter simskolan i somras. Han dyker fantastiskt och även jag fick visa mina dyk från trampolinerna. Vi åkte vattenrutschbanan och jisses vad det gick undan. 
En mycket mysig och härlig dag.
 
Hemma lagade jag tacosoppa enligt Louise önskemål. Barnen spelade UNO under tiden. Så mysigt att höra deras prat och hur de hjälpte Lukas medans jag lagade mat. En mysig stund i köket alla tillsammans. 
Maten blev kanon; Tacosoppa med gratinerade tortillachips enligt Jennys matblogg
Jag gick upp med Lukas 18.40 och vi läste en lång godnattsaga och vi myspratade. Vi myste i 30 min, jättehärligt. Tjejerna pysslade på rummet. 
De satte på en film och fick in gottis på hennes rum. Jag tog min gotteskål och satte mig i soffan framför mina program, Bonde söker fru och Greys Anatomy 
En fantastisk kväll en helt vanlig onsdag! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This day

Jag och Louise hade egentid idag så vi begav mot stan för shopping.
Fick inte nog efter Ullared i helgen ;) Haha
Hittade ju inga jeans till mig där och alla mina är sönder just nu. Hade lite födelaedagspengar kvar så det fick bli jeans för dem. Typiskt när man har favoritjeans och man använder sönder dem. haha! 
Visar er imorgon. 
Louise handlade ett spännande experiment för endast 25 kr. Visar er det imorgon om det lyckats! Håller tummarna.
Vi hann även inom ett besök på Louise favoritställe, Yoggiboost, till hennes stora lycka! 
Är det lov så är det.
Sen blev det veckohandling på Maxi.
 
Hemma fick vi besök av fina Jennica och Nea.
Så gosig hon är den lilla tösen. Lukas var uppe i smöret och ville hjälpa till med allt. Tog på hennes strumpor och så stolt han blev att han klarade det. Älskar att hjäkpa till. Duktig kille, min Lukas ❤
 
Sen kom mamma och myste med barnen medans jag och Jenny stack på Tabatan.
Efter det åt jag det godaste jag ätit på länge (kanske för att jag var vrålhungrig) 
Flygande Jacob och ris som jag lagade innan ikväll.
Jag, mamma och Louise spelade sen några vändor Uno och SkipBo junior. Så himla mysigt med kvalitetstid och vi gillar spel lika mycket alla tre. Louise hon njöt och det är underbart att se.
Vi har lovmys hela veckan och imorgon vankas det bad enligt barnens önskan!  
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0