Humör och händelserik dag!

Jaha, vad kan man säga om denna dagen??
Det har hänt massor och lite till.
Humöret gått upp och ner under kvällen.
Morgonen med dess rutiner gick bra. Louise var ute redan 9.30 i morse och Lukas satt i vagnen.
Mednas jag vattnade mina blommor ute skulle Louise också vattna. Det blev tulpanerna så fina som står längs huset. Vilka dock inte finns kvar för under em var det någon donna som plockat av alla och skulle sätta dom i en vas.. Haha, ja skrattade gjorde man, inget att göra åt. Hon älskar ju alla blommor i hela världen =)

Louise vattnar tulpanerna


Ute hjälpte Louise med att hänga ut tvätt. Eller rättare sagt tog alla klämmor och satte dom i en lång bit lina som hängde ner samt i hennes täcka. Så jag hade klämmor lite varstans. Men jag bara glädjes åt det!
Vid lunch kokm min älskade TW-mamma med bebis och vi pratade och drack kaffe. Barnen åt lunch.
Lukas åt idag ris och avocadoröra med loprofindryck. DET GILLADES. Smaskade på utan grimaser eller att spotta ut. Det tog bara 50 minuter idag. 1 timme snabbare än igår. Jippie. Men sen när han skulle ha vällingen var han så täppt så jag gav näsdroppar, jo visst, då kräktes massor av maten upp. Ge nytt, men tog det på flaskan som tur va. Men så himla drygt när man sitter så länge med mat och det kräks. Men jag var så glad ändå, han gillade ju maten och det gick fortare idag. Varje dag är en träning för honom.

Louise vilade, men Mister ska bara ha uppmärksamhet. Jag diskade berget och skyndade mig ut, men han skulle bara gnälla och ha ALL uppmärksamhet. Till slut solmnade han. 45 minuter innan nästa mål =( Jaja.
Jag ut och började räffsa allt spån, löv och ris efter björkarna. Ligger över hela gräsmattan och den är inte liten. Annars går det inte att klippa. Fick ihop många stora bunkar. Stod i bikini och knickers, måste ju bättra på brännan lite och här ute i buschen är det ingen som ser en.. Skönt! Resten får tas i morgon.
Sen var det matdags för Lukas och maten till mig och Louise förberedes först.
Honungs och grillkryddade revben med potatis och sås. Längesen vi åt en köttmiddag! Gott var det och Louise åt bra!
Sen blev det en liten promenad till lekplatsen och plocka lite vitsippor och leka lite. Fotografering var mitt mål, men leka var Louise!

BArnen i vitsippshavet

Barnen bland vitsipporna

Barnen plockar vitsippor

Lukas bland vitsipporna

Louise på stenen

Sen vidare hem till morfar och överraska, mormor jobbade ju. På vägen dit såg vi en katt jaga en pipande mus. Det var jätteintressant tyckte Louise. Jo minsann, han hade ringt och sökt oss hemma, men där var inte vi. Jag har ju namnsdag idag =) Therese!! Så det firade vi med lite vienetta glass. Var sugen på Ottos glasstårta, men det fanns inte =( Men det var gott. Lukas fick smaka sin första glass idag och det GILLADES!! Bara en teskedsspets, men ändå! Så lite kaffe och glass satt bra.
Sen sprang klockan iväg och det blev stressigt hem för nattning av Louise och kvällsmat till Lukas..
Det gick segt och näsan är så täppt, så irriterad på förkylningar nu.
Kräkte naturligvis när han nästan var klar, ge nytt och sonda massa. Då gick tålamodet ner, hade tvätt och disk och mer därtill att göra. Jaja, jag fick i honom och barnen sover. Jag tog en paus här och nu tar jag bara det enorma tvättberget, resten får va så och hoppas jag orkar, kan och vill i morgon!
Dagen har ju mest varit bra, men när jag blir stressad blir det jobbigt, men det ordnade upp sig och nu mår jag bra igen, en bättringspunkt för mig att inte brayta ihop. Försöker se det positivt och lösa det på bästa sätt. DET ÄR INTE LÄTT, men jag försöker åtmindstone!
God natt gott folk...

Tvättberget


Lunch ute!

Blev lunch ute på verandan för alla idag. Stekt korv och stuvade makaroner. Gott att sitta ute.
Gav Lukas sin första hemmagjorda middag idag; bestående av pasta, broccoli, grädde och lite solrosolja. Hmm, det gick, men trögare konsistens än han är van vid. Tog "bara" 1 timme och 50 minuter att få i honom 100 gram. Sen 15 minuter av proteinersättning på flaska. (välling) 
Jaha, alltid lika trevligt att mata honom =( pust. Louise sover så nu ska jag på med bikinin och lägga mig och steka. För fint väder att kasta bort på massa måsten. Inte sugen på varken vika tvätt eller diska. Usch nej. Drygt nog att bara sitta och truga i Lukas mat så humöret behöver fyllas på.... Och det fixar solen hoppas jag. Ikväll blir det påskmiddag och mys hos mams och paps. Troligen ett bad för mister där i badkaret. Lite broccoli i HELA ansiktet och håret om man säger så. Och klistrigt värre.
Louise hittade fina blommor i trädgården.. Haha, kom och visade vad hon plockat. Gulliga unge!!

Louise har plockat blommor!


Lagat specialmat =)

Jaha, då har man lagat Lukas första mat ikväll.
Väntar spänt på morgondagen för att se om han gillar det.
Blev 2 olika måltider.
Pasta, broccoli och grädde i den ena och ris, avocado och loprofindryck i den andra.

Pasta, broccoli och grädde
Pasta, broccoli och grädde. Ser gott enligt min smak. Pastan var helt ok, lite smaklös men den gillar han säkert, om inte så gör Louise det. Är ju djurfigurer ;)

Ris, avocado och loprofindryck
Ris, avocado och loprofindryck. Hoppas det ska smaka!


Ny inställning till livet!

Efter Ann-Louise fest igår förändrades mitt liv totalt!
Jag är i ett lyckorus och vet inte riktigt hur jag ska hantera känslorna.
Vet att dagar går upp och ner, men tror vändningen har kommit.
Lägger allt förflutet bakom mig och siktar framåt.
Hallå, en brud på 25, ge upp? ICKE!! Här ska det njutas.
Jag är äntligen mig själv. Släpper loss, dansar, sjunger, festar och leker. Therese i ett nötskal.
Lekte häst och hoppade över hästhindren igår efter brännbollen inför allt folk. OCH NJÖT!!!
Jag skiter i vad alla tycker just nu, passar jag inte in så dra.
This is me and my life!
Trodde för ett tag sedan att jag aldrig skulle kunna släppa det som hänt och gå vidare eller åtmindstone att det skulle ta tid.
Tiden har kommit nu.
Har massa festligheter framöver att längta till. Man samlar på sin ny energi av att bara njuta med sina underbara vänner.
Fick höra så fina ord av vännerna igår och jag vet att ni alltid finns där. Det värmer i hela mitt ♥ Ni gör mig hel.
Bjuder på några härliga bilder, togs bara 236 bilder.. haha, Me and my camera. CHECK!

Jag innan A-L:s fest

jag egobild, närbild

Jag ute på trappan

Jag på trappan

Jag och Ann-Louise på G!!!

Jag och Linda skakar rumpa

Jag och Ann-Louise

Jag skålar

Jag och Linda kelar

Det togs 226 bilder med min kamera... Sjukt roligt hade jag. Inte släppt loss så och haft så kul på åratal.. ;)
Dansade oavbrutet i timmar. Pigg även när klockan stod på 02.45. Helt otroligt. Jag bara älskar att dansa och släppa loss ;)

Sov över, vaknade av att syrran och Nicklas varit och köpt bröd och lagat frukost till oss och kokt ägg.. Jag och Ann-Louise var liiite tröttare än dom..
Stannade där hela dagen och snackade skit med alla. Lovely och massa skratt.
På hemvägen stannade jag och sis på Max för dagen efter mat. Skulle köpt Thai, men det var ju såklart stängt =(


Glad Påsk!!

Idag önskar jag och mina små älsklingar Glad Påsk till alla våra vänner!!!
Det blev en liten tupp och en påskakärring!
Tuppen i hönsgården stämmer bra in på herren i huset ;)
Vänder, snurrar, sparkar och slåss hej vilt nu för tiden, har 2 tänder, sitter mycket själv, äter bra, gapskrattar, traggar, ja tiden springer iväg. Så mycket som hänt på bara några veckor!
Helt underbart!
Det är verkligen en lyx att få se sina barn växa upp, förstår mig definitivt inte på dom som inte vill det eller knappt har någon kontakt med sina barn?
Hur kan man, det är ju det finaste och värdefullaste man har.
Älskar mina små hulliganer mer än något i hela världen.

Ryskt ordspråk:
Du är så fin och jag tycker om dig, (er)
du är så fin och jag tycker om dig (er)

Ingen är så fin som du i hela världen, (er)
ingen är så fin som du i hela världen (er)


Louise som påskakärring


Lukas som en tupp

Mina underbara påskbarn

Syskonkärlek
Kärlek ♥


Första gungturen

Idag provade Lukas att gunga för första gången. Första åken var lite grimaser men sen blev det skratt och njutning. Så härligt att vara ute med barnen. Struntade i alla måsten här inne, men det blir det nu att tag i.

Lukas gungar

Lukas gungar, närbild

Lukas glad

Sitter själv på gräsmattan. Sitter jättelänge nu innan han trillar omkull. STOLT!

Lukas sitter ute

Lukas sitter ute


Tjejmys och planskeksmiddag!

Idag var jag och Louise på badhuset och badade. Egentid bara vi och Lukas hade mormor och morfarmys ♥ Louise njöt och blev överlycklig när hon såg bassängerna. Hon är mer som en fisk än en människa =)
Här är hon redo att åka iväg.

Louise redo för bad

Gillar skarpt hennes nya "converse" skor. Passar henne så bra! Tuff tjej 08!

Louise nya skor

Efter badet åkte vi till McDonald. Funderade länge på det eller Max. har aldrig ätit på Max och skulle vilja prova samtidigt som McDonlads alltid är gott. När vi parkerar ute på vilan så ser Louise rutschkanan borta vid Max och vill åka den. In i bilen och körde bort dit. Mycket lättare val då. Tur var det för det var supergott. Först vågade hon inte åka men efter en anna tjej åkt vågade hon också och STOLT var hon sen. Jag vågade mamma, jag vågade sa hon. Så kul att se henne så lycklig. Hon åt hamburgaren med god aptit. Har nog inte sett henne äta så bra på ja vet inte när, kan inte minnas.

Louise äter hamburgare

Louise åker rutschkana på Max

Sen vidare till kvantum och inhandla till kvällens middag! Hon var så duktig och hjälpte till. Inget gnäll så hon fick välja om hon ville åka bil eller båt. Valde båt. Så roligt att ha egentid med henne på detta viset och kunna visa uppskattning när hon är snäll och duktig. Hon kände sig nog speciell. Hon frågade ändå efter lillebror när vi körde hemifrån. Men hon är ju aldrig utan honom mer än på dagis. Hon älskar verkligen honom. Deras kemi går inte att beskriva med ord. Lukas tokälskar bara han hör hennes röst . Då håller han på att hoppa ur famnen, stolen, vagnen ja vad som. Hon pratar, pussar, sjunger och leker med honom. Är som en liten mamma till honom. Så underbart att se det och få växa upp med dom tillsammans. Vad kan vara bättre??

Väl hemma vilade Louise och jag började med efterätten för kvällen. Chokladpannacotta. Mmm
Sen förberedde jag allt till planskstekarna. Kändes konsigt att inte ha tider att passa. Lukas kom i vagnen med mormor och morfar till middagen. Så jag hade all tid för mig själv i köket. INTE ofta och det var så skönt. Jag älskar finmiddagar och helgmys. Då tycker jag det är kul att stå i köket.
Resultatet:

Dukningen

Plankstek

Och så lite vin, både rose och vitt. En perfekt kväll. Bjöd mamma, pappa och syrran som tack för all hjälp med barnen på sista tiden!

Chokladpannacotta

Louise, jag, Sara och pappa lekte kurragömma ikväll. Så roligt. Louise älskar det över allt annat man kan leka. Morfar som lärt henne. Vi gömde oss överallt. Tokfisen berättade VAR vi skulle gömma oss och blev arg (på ett glatt sätt) när vi inte var där. Gud vad skoj. Hade helt glömt hur kul det var med kurragömma. Älskade det själv när jag var liten!

En mycket trevlig kväll med familjen. Det ena i livet som betyder mycket. Den andra är NI alla min fantastiska vänner. Jag vill att ni ska veta att ni är guld för mig. Helt ovärderliga. Älskar er ♥ 


Första mjuglassen

Idag var jag med Louise i stan själva. Tänkte ha egentid med henne. Körde till skopunkten för att inhandla vårskor. Nu fick det banne mig vara slut på de fodrade vintertstövlarna.. 45 minuter sprang hon runt och lyssnade inte och skulle inte prova och inte sitta där m.m Blev SÅ trött.. Och mitt i allt kissa så in på Willys och tillbaka igen =( Pust..
Nåväl, tills slut blev det 2 par superfina till Louise och 1 par till mig. Helnöjd!
Sen vidare in till stan, vi unnade oss årets första mjuglass, satte oss i solen och njöt. Riktigt smarrigt =) Och Louise gillar allt med glass och speciellt strössel..

Louise igen

Mjukglass

Efter glassen blev det inom H&M. Skulle köpa pykamas för 50 kr på rean till Louise. Hittade det. perfekt. bara 2 kvar och rätt storlek också, Hello kitty till all ära med. Men det blev en hel del annat också. Nödvändigt och lite till LOuise, fick själv välja nya trosor. Blev ett 7 pack med prinsessor. Söta tjej!

Väl hemma sen kom Jenny och Moa och lekte och fikade. Hade fruktsallad och glass med sig. Mums, första fikan på verandan. Mysigt. Louise fick första påskägget, av Moa. Vilka ögon Louise fick, sken upp som en sol, blev nog chokad, men jätteglad!
Herr pajas bara drar av sig strumporna stup i ett, benen går i 190. Sprallade sig trött och däckade i vagnen, vilken stajl du ligger inne med grabben, bara jäser..

Lukas i vagnen

Det blev sen middag i vanlig ordning, men det är ju fredag så idag är det mer okej. Blev panerad torskfilé, potatis, skirat smör med grädde i, broccoli och rivna morötter. Måste faktiskt säga att det smakade utsökt. Riktigt gott. Ett glas vitt vin till maten var pricken över i:et =)

Fisk middag
Jag lovar att det är lika gott solm det ser ut =)

Nej, nu dags att sova, i morgon ska Lukas ha mormor och morfarmys så jag och snäckan kan in och plaska på tivolibadet en stund på fm/middag. Sen inom McDonlads tror jag för lite lunch. Tänker mysa gärnet med henne i morgon... LOVE MY GIRL ♥ Ja Lukas också, men får ingen tid med Louise så just nu vill jag prioritera henne..



Härliga torsdag

I natt har jag fått sova bättre, fungerar jättebra med det nya systemet med droppet på natten. Ingen hosta eller kräk för Lukas del så det är väl på bättrningsvägen. Skönt att inhalationerna verkar så fort, hjälper honom så bra!
Har varit ute med Caroline och gossarna på strax över en timmers rask promenad i skogen. Så underbart väder och fåglarna kvittrade överallt. Mötte 2 joggare och en stavgångare så det var väl fler som passade på i detta sköna väder. Man mår så bra och får ny energi, speciellt från naturen. Älskar våren!
Lukas klar med sin lunch och jag tog en stekt äggmacka med lite rostad lök.. Mmm och en kiwi. Röja gärnet en timme tills vi ska gå och hämta storasyster på dagis.
Hon hade en stor röd plita på överarmen i går efter dagis, var lite orolig för vattenkoppor, men hoppas hoppas INTE det.
Sen blir det ytterliggare en promenad till Caroline och barnen ikväll på middag, skulle lagat torsk, men det gör jag i morgon. Skulle bli fisk ikväll med, herre gud vad intelligent jag kommer bli av all fisk =) hihi
Denna torsdag känns så bra, vet inte varför.. vårkänslor kanske.

Smörgåstårta, rea och massa specialmat

Mamma fyllde 45 idag och det firades med hemmagjord smörgåstårta a la pappa!
Fantastisk god och bara för att fresta er lite ytterligare lägger jag upp en bild..

Smörgåstårta a la pappa

Lukas kräkte inget vid 16-målet idag. Jag gav fruktpure och mamma välling, var nog mamma som var magisk. MEn hoppas det är ett steg i rätt riktning, fick ju en sorts inghalation till utskriven. Med kortison då han är trång i luftvägarna, flutide heter det. Morgon och kväll. Kan kanske vara att det redan börjar hjälpa vilket är skönt.

Inhalation airomir och flutide

Airomir den blå och Flutide den oranga

Var även på apoteket idag och skulle hämta ut Lukas mat som kommit. TUR att jag inte hade barnen med mig för det var ju inte lite mat om man säger så. Fick låna en vagn och köra över hela parkeringen med. 3 jätte pappkassar. Hmm, undra vad alla tänkte..

Kassarna med mat

Innehållet var lågproteinmix, duocal, smörgåsrån, loprofindryck (mjölk), pasta och ris...

Lukas mat

Gillar helt klart barnpastan med djurformer, hoppas han gillar det.

Loprofindryck

Duocal och Anamix

Duocal är tillskott på energi som han behöver vid förkylning och annat och Anamixen är proteinersättningen till välling som är fri från de 3 aminosyror han inte kan bryta ner.

Reaplagg

Måste bara tipsa om REAN på Lindex. Haöva reapriset, helt otroligt.
Hittade denna munkjacka med flossad insida, ord. pris 129, rea 75 och halva rea 37.50 kr.
Perfekt enligt min smak och plkånbok. Fanns massa fynd ås skynda er dit!!

God natt och sov gott och vill skänka ett STORT tack till min underbara vän Mia för Mias matkasse, all tvätthjälp och kläderna. Har många underbara vänner och vad skulle jag gjort UTAN er alla. Är verkligen tacksam även om det inte alltid kanske märks. Men tack alla för att ni finns i mitt och barnens liv ♥


Bröt ihop!

Nu har det fan i mig gått för långt..
jag skiter i allt, orkar inte torka fler spyor.
Vid 12-målet innan idag tog jag en fika på trendie med en vän och det tog 1 ½ timme att ge all mat, ändå spyr han massor en gång mitt i, trevligt på ett fik....
Sen nu började jag ge mat vid 16.00, krånglade med maten, ont i magen, panikskriker, tvinga i honom mat.. Alltså jag pallar inte mer..
1 timme och 40 minuter senare (nu) håller jag på att ge anamixen fortfarande, då spyr han ner sig jälv, hela mig och hela golvet. FAN, ännu mer att ge extra för det var säkert allt som kom upp. Suttit i nästan en timme och trugat i maten förgäves.
Skulle bytt liv med vem som helst just nu. Tvätt och spyor det är min vardag och jag har inte ens börjat på maten, vet inte vad jag ska laga, jag hinner inte äta. Orkar inte laga mat.
Snälla ni; GNÄLL INTE till mig på hur jobbigt det är med maginfluensa eller febriga barn eller vad som helst. Jag hade hellre tagit en maginfluensa i några dagar än detta. Allt annat går över, det gör inte detta jävla kräkandet. Var glada för att ni har friska barn och njut. Är så trött på att läsa på facebook om alla som gnäller hit och dit. Okej, jag gnäller också, men detta tar ALDRIG slut.. Lukas blir så dålig alltid när han är sjuk, även vid en vanlig förkylning och han blir det hela tiden...
Och jag är själv. De flesta andra har en pappa som ställer upp i familjen.
Detta önskar jag ingen, inte ens min värsta fiende om jag nu har någon..
Tycker inte illa om er som gnäller, bara tänk er för. Ni kunde haft det värre... Visst det kunde jag också, men detta håller på om och om igen, och jag räcker inte till ensam...
Jag ska hålla mig hemma och ensam jävligt länge, inte umgås med några, tänker fan inte få fler förkylningar och jag orkar inte ta mig någonstans.
Nu är gränsen över min nivå.
Trött som attan då Louise vaknat två gånger i natt och panikskrikit och bara ropat på pappa dessutom Lukas som ska ha sin mat var 4:e timme. Hur orkar man??
Jag vill orka motionera och gå ner i vikt och äta rätt och äta över huvud taget. Men jag har aldrig tid och orkar inte..

Underbara vår

Vilken dag, vilket väder =)
Satte mig i solen en stund i fm, men sen kände jag för att ta fram utemöblerna och tvätta av dom, sagt och gjort..
Sen började jag rensa gamla krukor fån blommor sen förra året, de var mer än döda kan jag säga.. haha
Likaså rensa ogräs från de få plattorna jag har vid trappan.
Så fint det blev, det var bara att kasta sig i bilen till plantskolan för inhandling av nya levande blommor =)
Gud vad nöjd jag blev, riktigt fint och nu är våren äntligen här. Det känns överallt.
Om inte annat så hörs det i murstocken där kajorna byggt bo och lägger ägg.. TYST med er, det låter hemskt nu, men när ungarna kläcks är det fruktansvärt.. Vill ni lyssna är ni välkomna..

Utemöblerna på plats



Plattorna

Favoritplanteringen
Mina nya favoriter; Såg denna rosa teneriffa nejlika och blev bara helt såld, rosa så det var ju inte så konsting, sen blev den en blå anemon och en gul minipensé. Helt perfekt i min smak. Så nöjd!

Vid trappan

Påsklilja och penseér

Saknar mina hjärtan idag. Vill bara vara ute och mysa och leka med dom i detta fina vädret..
Saknar familjen som den en gång var när vi hjälptes åt i trädgården och var ute och fikade på verandan och invigde grillen som vi alltid gjorde när våren kom.
Varför varför är livet så här????
Nej nu upp till Sandra N på en kopp kaffe, alltid trevligt att bli inbjuden på kaffe =)

 


Smak av sommaren

Då blev det äntligen mina ugnsrostade rotfrukter till middag.. Som jag längtat, verkligen sommarmat för mig, speciellt med grillad kycklingfilé, vitlökssås och gärna en vitlöksbaguette till. Och en sommarcider Jordgubb/lime till. Åh, vad jag längtar efter det..
Men idag blev det bara rotfrukter, kycklingklubba, vitlökssås och cola.. Men det är en bit på väg, tror sommaren kommer med stormsteg när den väl närmar sig =)
Slängde ihop 2 portioner chokladpudding till vardagslyxet för idag.. Har inget vin hemma, får väl köpa i morgon =) Fredagsmys <3
Snart shaka lite grädde och mysa till det. Någon som vill göra mig sällskap? Det finns en portion över ;)

Ugnsrostade grönsaker och kycklingklubba

Båda barnen sover så jag ska bara njuta och vila, ja diska ska jag göra och leka montör. Lukas har kräkt ner lek och musik delen på gåstolen och det har kommmit kräk ner i själva uppbyggnaden. Har fixat det en gång innan så det är bara på det igen. Man kan om man vill ;)


Svider i mammahjärtat <3

Min älskade flicka. Vid tanborstningen ikväll blev Louise ledsen och när hon skulle kissa grät hon. Hon frågade efter pappa och var jätteledsen.
Jag frågade om hon ville ringa till honom, det ville hon.
När han svarade blev hon helt tyst, svårt att andas, fick nog ångest och black out, blev jätteledsen, fick inte fram ett ord. Jag tog telefonen och förklarade rent ut sagt vilken idot han är som skiter i henne, att han inte fattar hur han sårar henne. Han sa inte ett ljud. Sen sa Louise bara; natt, till honom och var forfranade ledsen.
Jag blev jätteledsen och började gråta för att Louise var ledsen, stackars min lilla flicka.
Då byter hon roll från flicka till mamma:
Kramar om mig och frågar; Är du ledsen mamma? Älskar du pappa? (Jag förklarar att jag är ledsen för att hon är det) Klappar mig om ryggen och säger; han kommer sen, det går om.
Älskade Louise vad jag älskar dig, hon ska inte behöva trösta sin mamma, det är hon som behöver tröst.
Har bestämt att kontakta en barnpsykolog för att se hur hon mår. Fått mycket tips om det. Måste hjälpa henne när hennes egen pappa inte fattar tyngden av ansvar, omtanke och närhet till sina barn.
Det svider i mitt hjärta att se henne så ledsen.

Lilleman har fått lite feber ikväll också och kräkt ner x antal ombyten inklusive mig =(
Känner spetsen till tand nummer 2 under skinnet, bryter nog strax upp. Inte konstigt med förkylning, lös i magen och feber. Men typiskt att han ska få allt, dessa besvärliga tänder, dom behöver han ju liksom.

Jaja, back to life, om man kan kalla det, det....

Ett stort TACK till Sabina för att du hämtade Louise på dagis och hade henne några timmar och sen kom och lämnade henne. Och tack för chokladet, satt precis där det skulle ♥

Jag och mina älskade barn <3
♥♥♥


Trött på kräk...

Alltså nu är jag trött på allt som heter kräk. I natt och i morse har Lukas badat i kräk och gröna slemmisar i sin säng.
Det räckte tydligen inte med igår kväll; Mattan, soffan, Ulrika och ja, sig själv så klart...
När jag gick upp i natt och skulle byta droppet var det kräk i sängen, tro det eller ej men jag lät det va. Hemskt kanske, men trött som få och ont i halsen och totalt genomförkyld fick det helt enkelt va.
Det var precis att jag orkade stiga ur sängen, pappa hade ringt 6 gånger för att väcka mig, men jag hade inte hört det. Blev lite sen med nattmålet men ingen fara. 
I morse vaknar jag av att han spyr och spyr och blir ledsen så klart, byter dropp och han spyr igen. Detta jävla kräkandet.
Det var bara att tvätta varenda del som tillhör sängen. Ända in på madrassen. Har det i mnaskinen nu och 3 maskiner återstår. Man känner bara den äckliga kräklukten bland all tvätt, det smittar av sig på det som inte varit kräk på, men som är vanlig smuts. Allt luktar kräk här.. Tvi..
Som tur var kom mamma och eldade i pannan till mig så jag fick upp varmvatten, sen fick ju gossen bada. Intorkat kräk på sig är ju inte så trevligt. Fick ta detta i stället för babysimmet. Definitivt en hemmadag för oss från det.
Men han är pigg nu så fort han kommit upp, natten och morgonen är alltid värst när han legat ner och samlat på sig massa slem.

Lukas filur
Busar med mig ♥

Lukas visar muskler
Kolla in denna bicepsen morsan ;)

Lukas flinar
Älskar ditt flin, lilla filur

Lukas i gåstolen

Lukas så söööt

Önskar bara att jag kunde lägga mig på soffan och slappa men så fungerar inte livet. Är helt slut i huvudet. Skulle bara vilja bli ompysslad och äta nyponsoppa med glass, standard när jag är sjuk. Får se om jag orkar koka lite.. Har ju tvättberget att brottas med. Tur Louise är på dagis idag..

Tackar alla 15 gäster som kom igår på mitt lingon och blåbärsparty. Gick kanon. Blev SÅ nöjd och INGA återbud, till och med en som kom extra. Har ALDRIG hänt i historien innan. Supertrevligt, men sviterna kommer idag..


9 månader

Idag är Lukas 9 månader, jisses, var tar tiden vägen. Den sringer iväg, Så säger alla. Men samtidigt har det hänt massor på denna tiden.
Vi låg på sjukhus i 32 dagar, han har opererats för knapp, haft dop, jag har fyllt 25, firat jul och nyår, gått en omgång på babysim, separationen och massa kalas och dop under hela perioden. Hinner knappt blinka.

Lukas 9 månader


Lukas 9 månader


Lukas jätteglad =)

En förkyld, men glad liten skit ;)

Lukas 9 månader

 


Chocolate cupcakes

Jaha, genomförkyld som man är kan man inte låta bli...
Något gott till morgondagens Lingon och Blåbärsparty bakade jag ikväll. Det blev Chocolate cupcakes. Superlänge sen jag gjorde dom och var riktigt sugen. Blev så nöjd, de såg smaskiga ut... men den som väntar på något gott...
Alla gäster i morgon får smaka =)

Chocolate cupcakes

Chocolate cupcakes, en av varje

Sitter här med en kopp honungsvatten innan jag ska krypa ner... Längtar efter ett varmt skönt täcke att krypa in under och bara få sova, gå i ide hade varit skönt, kommit fram när våren och alla dess blommer och dofter kommit..

I morgon blir Lukas 9 månader, herre gud... Lilla gossen har blivit stora killen.


Drömmen som gick i kras

Mi största dröm jag hade i livet gick i kras.....
Att få skaffa familj och hus och leva ihop tills man blev gammal. Jag vet att många inte gör det, men det var en STOR dröm för mig.
Allt jag drömt om fanns i livet, vad mer kunda man önska? JO en bättre ekonomi och att Lukas inte hade MSUD, men nu såg situationen ut så. Jag hade gärna kämpat för att komma på rätt köl igen. 

Livet är tungt, känns meningslöst emellanåt, fast att jag har mina barn..
Vill ibland bara lämna jorden och alla måsten.

Louise har haft ont magen i över en månad och jag har inte vetat varför... I helgen hos kära vänner säger hon det igen och blir lite nedstämd, jag frågar varför har du ont i magen vännen, hon svarar; jag barar tänker och snyftar, jag frågar på vad, hon svarar pappa. Hon sitter i pappan i deras familjs famn och myser under kvällen. Så beroende av en fadersgestalt. Det gör så ont mig att hennes pappa inte förstår och alla andra för den delen som inte tror att barn tar skada av en separation (speciellt när pappan inte bryr sig mer än varannan helg), har inte pengar till bensin med mera. Men röka har man börjat göra igen.
Vill inte svartmåla någon, men när cigaretter går före bensin till att träffa barnen tycker jag det har gått för långt.
Jag blir bara så ledsen för jag kan inte göra mycket åt Louise magont och saknad.  

Dreams are comming true, NOT in my life

Familjen
♥♥♥


Besök från Lund

Idag var mamma här och hjälplte mig att städa och jag bakade chokladmuffins till eftermiddagsgästerna. Det var familjen från Lund. Deras son har också MSUD. Mycket mycket trevligt och så härligt att se en äldre kille som är pigg och glad. Det gjorde en på bättre humör. Sista tiden har jag inte varit på humör för något, men fick sån ny energi av dom. En underbar familj. Jag och Lukas ska hälsa på om lite mer än vecka efter vårt besök hos läkaren och dietisten i Lund. Längtar redan. Äntligen någon som förstår.
Lukas är förkyld igen och återigen massa kräk och tvätt =( När försvinner det? Var frisk i 2 veckor sen kom det igen.

Kvällen bjöds sen på pizza för min del och hamburgare för Louise. En mysig söndagkväll med min familj och älsklingar till barn.


Promenad i regnet

Dagen har bestått av många saker idag. Mycket att göra men ändå inte stressad. Vilken härlig känsla.
Sabina och Minya kom i fm med kladdkaka och glass med sig. Mums.
Nu när Lukas äter mat (burkmat m.m) så tar 12 + 16 målet lite mer än 1 timme. Lagom drygt. Först mat ca ½ timme sen anamixen (vällingen) minst ½ timme. Men man har ju vant sig vid det.
Men vid lunch idag tog mat+välling "bara" 40 minuter totalt. Överlycklig. Andra barn äter kanske på en kvart.
Det är verkligen småsakerna som gör det. Jag blev gladare och barnen mår bättre.
Louise säger jätteofta nu för tiden; Jag älskar dig mamma och kramas. Hon är glad och nöjd och visar verkligen sin kärlek till en. Då känner man sig som en bra mamma. Tack älskade unge ♥
Sen i em tog jag och barnen en tur till stan. Skulle köpa 1 års present till barnes nästkusin som firas i helgen. Var inne i stan strax efter 15 och var inom HM, Cubus, Åhlens och toabesök nere på Domus. Så duktig Louise var som lyckades hålla sig. Inte det lättaste med syskonvagn att komma in överallt och hinna i tid. Alla cafeér är det ju kö och tar tid att komma dit. Gick snabbt från alla affärer och det gick utmärkt. Lukas älskar att sitta och titta på allting. Säger inte ett knyst!
Sen vidare till Kvantum och där såldes JORDGUBBAR 250 gr för 9.90, spanska men VADÅ?? Ett måste! Louise invigde en på vägen hem och gillade dom. Ska fredagsmysa på det i morgon.
Hemma igen vid fem. Hann mycket på den tiden tyckte jag, med vagnar ut och in i bilen, barnen ut och in i bilen. 
Väl hemma åt Lukas på ca 1 timme, sen lagades det spaghetti och köttfärsås i detta hemmet. Gott!
Sen en promenad med kära Caroline och barnen. 2 minuter efter vi kommit ut började det regna. Det var bara på med regnskyddet och traska vidare. Riktigt, riktigt skönt var det. Så frisk luft. Lukas somnade sittandes ;) Blev ca 50 minuter. Det var bra jobbat.
Sen hem och duscha Louise och natta henne som var jättetrött efter en lång och händelserik dag. Somnade direkt.
Sen åt Lukas och sen tog jag disken. Alltid samma rutiner varje kväll.
Börjar komma in i mer rutiner nu och allt känns lättare.
Står oftast senare på kvällen med disken och lyssnar alltid på Rix Fm, Gert Fylking, din röst i natten. Himla intressanta disskusioner, går så mycket lättare att diska. Mycket bra ämnen som tas upp. Rekomenderar det för nattugglor som inte heller sover om kvällarna =)

RSS 2.0