Bebismys <3

Vilken underbar morgon. Fast att man var trött och var totalt slut vände det när Anette, Annelie och Melissa kom med frukostbullar, tulpaner och massa kryddor =) Så snällt och underbart mysigt med frukostsällskap, inte varje dag vi har det.
Åh gud så söt denna lilla tjej är. Helt gudomlig. 6 veckor, snacka om att man blev bebissjuk. Den tiden med Lukas fick man aldrig =( Gud så mysigt.

Anette och Annelie med barnen

Melissa så söt
Så underbart söt denna lilla tjej ♥

Anette och Lukas busar

Louise pussar Melissa
Louise pussar Melissa. Hon blev kär i henne. Sa att det var hennes bebis.. Sweetie

Louise, Lukas och Melissa
Vadå underbar bild ♥

Louise tar hand om Lukas och Melissa

Älskade ungar!
Syskonkärlek i högsta grad!

Mina älskade barn


Invigning

Idag invigde vi utomhuslek. Vi tog fram sandlådeleksakerna när vi kom hem. Louise lekte länge mednas jag matade lillebror och lagade mat. Lång dag på dagis och varit ute två gånger på dagis och fortsatte hemma. NU sover hon så gott!

Louise ute i sandlådan

Louise ute i sandlådan

Louise ute i sandlådan

Louise ute i sandlådan


Punktering

Dagen började med att simma igen på babysimmet. Förra veckan onsdag och torsdag och denna veckan måndag och onsdag. Många höjdpunkter helt enkelt. Så roligt. Han är som en riktig liten fisk!
Sen in till stan och inhandlade bebispresent, ska mysa bebis i morgon ♥
Sen på väg hem, skulle hämta Louise på dagis 15.00, så tycker jag att bilen låter konsigt.. Känns konstigt på något av hjulen. Stannar till och det var nog i grevens tid. Totalt punktering på vänster bak, och det märkliga är att det var alldeles blanksletet på ytterkanten. Måste ha suttit fel eller något. Såg fruktanvärt ut.
Jaha där stod man och hade ingen hjälp. Alla jobbade ju och jag känner ingen tjej som kan byta däck. Jag har gjort det förr, men efterspänningen klarar jag nog inte. Ska defintivt lära mig detta på studs då jag råkade ut för det i vintras också. Tredje gången gillt ska jag byta däck själv!
Till slut kom lillebror till undsättning. TACK ÄLSKADE BROR. Annars hade jag stått kvar tills någon snäll ville stannat och hjälpt mig. Hoppades på... Men NEJ.. ;)
Så glad jag har min familj som ALLTID ställer upp. Och alla vänner också så klart. Ni är underbara. Det är dock tanken som räknas ♥

Punktering

Rikard byter däck på bilen

Stod där i 1 timme och 20 minuter och väntade inkl. däckbyte. Lagom drygt. Kom till dagis halv fem. Lång dag för Louise. 07.20-16.30 Lämnade henne tidigt i morse för jag skulle köra till CSK för den vanliga måndagsrutinen med Lukas; Provtagning 


Malaco Choco Crunchy

Smakade denna sensation precis. Blev så sugen när jag såg den på reklamen för ett tag sen. HELT KLART MIN NYA FAVORIT i godishyllan.

Malaco choco Crunchy



Första grillningen för i år

Då var den första grillningan avklarad för i år =) Korv med bröd. Sandra och Razvan bjöd. Så trevligt det var! Det är helt sjukt gott. Korv är dundergott. Ska gärna vara lite svarta och knapriga på ytan, lite så där brända. Finns ingen godare. Och ketchup och senap så klart. Mmmm

Grillad korv

Sen följde jag med Sandra för att hämta hem hästarna från hagen. Så mysigt. Saknar ridningen och pyssel med hästarna megamycket. Någon som vill ha en ridkompis, ring mig =) Dock blev Candy rädd för något och jag fick en hov på min fot. Över hela foten. Skrek inte, men det gjorde ont. Lite härdad är man ju. Men det ömmar lite nu. Finns ju värre saker i livet än att bli trampad av en häst.
Sen spelade vi Familjegeni allihopa och jag vann. haha. lite chockad över mig själv. Var dock barnfrågorna, men ändå. De är svåra nog.
Mina 2 första öl i livet slank ner. Smakde helt ok. Har aldrig gillat det innan men gott var det!


Tonfisksallad

Idag har jag varit på Tivolibadet och simmat 44 längder, 1100 m. Så skönt det var. Snackade hela tiden så det gick himla fort att simma. Sen bubblade vi lite i den varma bubbelpoolen sen även sväng i bastun. Riktigt, riktigt skönt. Sen hade jag med mig tonfisksallad som jag gjorde i morse med att fika på till oss. Det bestod av; Ris, tonfisk, ägg, provencalsk sallad, majs, tomat, gurka och rödlök.

Tonfisksallad

Gott var bara förmnamnet och man var megahungrig dessutom.


Speedad till 1000

Igår var en fantastisk dag.
Morgonrutiner i vanlig ordning. Lukas åt vid 08, klar runt 09. Sen gick vi och lämnade Louise på dagis, var där 09.20 men men.. Så skönt att gå dit och njuta av solstrålarna. Som man har längtat efter våren!
Sen gick vi inom jobbet en liten sväng jag och Lukas och sen hem och hämta badväskan som stod klar i hallen.

Lukas i vagnen

Babysim nästa. Kurs 2 staratar idag. Varit sjuk de 2 sista gångerna så vi har längtat. Var i tid för en gång skull. I GOD TID!! Inget stress alls. Det var längesen kan jag lova.
På simmet var han helt speedad. Plaskade, simmade och var helt galen ♥ Så roligt att se. Då är det verkligen värt det när han njuter så av det. Vi dök tillsammans och jag släppte honom, gick SÅ BRA! Han är så duktig och jag blir så stolt över honom. Sen efter simmet var det lunchdags. Åt morot och potatispuré hur bra som helst och lie fruktpuré till efterätt. Och sen hela anamixen på flaskan. Han äter så bra nu och det går bra med mat också. Så mycket roligare än bara massa välling.
Sen när vi kom hem tog vi vagnen och gick en runda och hämtade Louise och gick en runda tillsammans och så såg hon lekplatsen så vi fick ju leka lite tillsammans. Det blåste ganska mycket så det var lite jobbigt för barnen och mig med, motvind ju.. Var ute en hel timme. Kunde man med gott samvete vara inne sen.
Väl hemma åt lillebror en hel fruktpurébägare banan/äpple. Så duktig han är. Sen lagade jag kålpudding. Min stora favorit. Louise åt 2 portioner så det var nog gott ;)

Kålpudding =) mmmm

Sen var det fullt ös. Tända eld i panna, duscha Louise, diska, blanda mat och sen var klockan kvart i tolv =( Vart tar tiden vägen? Jag var trött i går kväll kan jag säga, utevistelsen med blåst gjorde nog sitt till också.
Måste säga att jag var väldigt nöjd med gårdagen!

 


Doften av....

Hmm. Idag har varit en ren slappedag.
Skulle framkalla lite kort och satt här vid datorn och tittade igenom massa bilder. Usch, lite jobbigt må jag säga. Bilder på Lukas som sjukast och bilder på familjen som en hel familj och allt skoj vi gjort. Minnena finns för alltid kvar.

Såg någon bild från i somras på mig på verandan och bakom mig fanns åkern, stenjäret och skogen med en skymt av den åskblå himlen.

Jag på verandan

Kände verkligen lukten av nyklippt gräsmatta, folk som grillar, lukten av den kvava sommarvärmen, syrenbuskarna och fåglar som kvittrar. Barnen leker och man hör gräsklippare som kör. Motorsågar i skogen hörs, motorcyklar som susar förbi och man riktigt längtar efter sommarens alla underbara lukter. Till och med bensinlukten från alla mopeder som kör. Det går inte att beskriva känslan.
Helt enkelt underbart.

Alla minnen man har i detta huset och trädgården och allt därtill kommer som ett slag mot hjärtat. De minnena och känslorna sitter djupt inne. Kan inte riktigt släppa det även om jag vill. 

Sorgen är stor

Saknaden är stor

Tomheten är stor

och framför allt längtan efter evig kärlek är stor..... Om det finns något som kallas det. 



Lekplatsen

Måste börja att tacka tjerna för en kanonkväll. C hade tjejkväll igår och det var fantastiskt roligt. God mat och dryck och supergoa tjejer. Måste vi göra oftare. Det var skönt med en barnfri kväll och natt. Så man kunde fylla på förrådet nu igen.
I morse låg man till lite och njöt av lugnet.

Sen hämtade jag barnen och åt en smarrig frukost hos mamma och pappa. Underbart.

Sen väl hemma blev det en promenad, premiärturen med båda sittandes i syskonvagnen. Lilleman har ju kommit på att det är skittråkigt att ligga och inte se något. Han trivdes som fisken i vattnet när han kunde se allt. Ett måste med promenad när vårsolen skiner som idag! Jätteskönt väder.

Båda sitter i syskonvagnene

Skulle gått en lång runda, men Louise ville stanna på lekplatsern så det gjorde vi. Vi åkte rutschkana, gungade, klättrade och red på hästen. Ja, jag gjorde också allt. Louise ville det. Kände mig som barn på nytt. Lukas satt och tittade på oss, måste sett roligt ut när mamma åkte rutschkana. Louise njöt och jag med. Egentid med henne. När jag satt på gungan kom alla tankar och minnen från när man själv var barn fram. Då lekte jag alltid på lekplatserna. Så underbart det var. Man kunde bara leka, leka och leka. Inte samma krav och måsten man har nu. Härligt att känna den känslan igen. Blev stopp på 2 lekplatser.

Sen hemma tittade vi på alla snödropparna, så mycket vårkänslor.

Snödroppar

Det var så skönt att äntligen kunna vara ute och speciellt att promenera lite. Har inte blivit av på länge då barnen varit sjuka hur länge som helst och med Lukas matdropp och tider han ska äta är det inte alltid man hinner. Louise sa till och med: Skönt ute mamma, fint väder. Och jag instämde.

Eftersom man är lite mör efter gårdage så beställs det pizza här med hela familjen. Ska bli ruskigt gott denna söndag. Har varit en helt fantastisk dag. Dock saknar man någon att dela dessa fina stunder med. Jag blir så lycklig över att få vara med barnen och kunna göra dom glada.
Visst att livet är piss och känns jobbigt många gånger, men barnen ger mig alltid så mycket. Jag tar verkligen vara på varenda lycklig stund jag har när man slipper tjata, skälla och ta tag i trotsen och bara vara en skitmamma. För 3 års trotsen i detta huset är inte att leka med.  


IKEA

Idag har jag och syrran varit på IKEA och gjort det osäkert. Skitväder ute med snö och blask så vad kunde vara bättre än att fredagsmysa inne på IKEA?
Där lyste det för fullt och bestod av massa mys!
Vi hittade allt vi skulle så det var kanon. Hade riktigt kul och det var skönt att vara barnfri några timmar och få njuta av sig själv som Therese och inte bara som mamma. Man hämtade ny energi som jag fyllde på förrådet med. Härligt. Hade 2 väldigt glada knattar som väntade när jag kom hem. Kärlek ♥
Vi åt så klart middag också där. Ett måste, helt klart!

Sen väl hemma så monterade jag, syrran och Louise ihop expedit hyllan. Blev så eneomrt bra. Gud vad bra ide jag fick på Ikea. Verkligen nöjd.

Före:

Före bilden efter Ikea turen


Montören:

Louise monterar


Louise skruvar

Efter:

Efter Ikea besöket

Inte riktigt klart. Bilder på barnen ska i ramarna och lite annat på hyllorna, men Louise möblerade så det får vara så, så länge! Min lilla hjälpreda. Men är så nöjd . Vilken skillnad det blev.

Köpte Denna Expedit hylla och korgen, men även lite annat smått och gott som nytt duschdraperi, toapappershållare, assieter, stekgryta, matta till Lukas rum och så lite ROSA:

Ljus och servetter

Hittade knall cerisa ljus och rosa servetter och ett pelarljus. Kan någon gissa vilken min favoritfärg är? I just love it! Jag må vara barnslig men Rosa är helt klart livets underbara färg! Så mycket liv och glädje. En färgklick i tillvaron. En liten bit rosa kan allt liva upp hur det än är ♥ Att inte tala om ett glas Rosé vin! Mmm!

Är mycket nöjd med dagen!, nu lite disk, stoppa i pannan, blanda mat och ge gossen. SEN väntar min underbaraste plats; SÄNGEN på mig. Mina sköna kuddar skriker efter mig och täcket ropar; Vira in dig och mys med mig! Jag kommer, jag kommer......


Heldag hos syrran ;)

Första var jag och Lukas inne på CSK för aminosyror provtagning igen. Är bara inne på måndagar nu, men Leucin låg på 429 (ska ligga mellan 40-160, lite i över och underkant är ok) Han har ju legat högt pga hans infektion. Men igår var sista pencilindagen så jag hade hoppats på det hade sjunkt från måndagsprovet, men icke. Så i morgon får vi reda på dagens prov. Ändrade lite på maten i 1 dygn och sen tillbaka på det vanliga så vi får väl se. Han är ju pigg och glad så han är inte påverkad, det lurar en lite.
Sen hem och hämta Louise som min mormor passade, hon sov fortfarande när jag kom hem halv nio. Vaknade inte förrän halv tio. Sömntutan. 
Sen åt Lukas, provade på flaskan, han tog 146 ml av 180 =) Jättebra, vid 20.00 igår kväll åt han 110. Så det börjar bra. 
Sen åkte vi ner till syrran som bjöd på frukost/fm-fika Det var scones, kokt ägg, vaniljyoghurt med havrekuddar. Rikrigt riktigt gott. 

Sconesfrukost

Lilleman vände sig två gånger på kort tid. Lekte som attan på golvet och var jätteglad =) Underbart att se att han börjar bli bättre!

Lukas på rygg

Lukas på mage

Så lycklig han blev. Lovely. Första gången jag såg när han vände sig. LYCKA ♥

Vi var ju tvungna att åka dit och spana in nya soffan och kanalerna. Äntligen finns det soff/tv mys tillgängligt där

Mys i Saras Soffa

Vi power napade jag och Lukas i 15-20 min medans Sara och Louise lekte. Underbart skönt och soffan är gudomlig!
Sen åt han HELA MÅLET på flaskan vi 12. Så skönt att äntligen slippa droppet. Går inte att beskriva hur glad jag blev. Av en sån liten sak egentligen, men det är mycket för mig. Att slippa sonda spara så mycket tid.

Sen blev det eftermiddagsvil för Lukas och Astrid ♥ Kärlek.

Lukas och Astrid sover ihop 

Sen bjöd Sara på Köttgryta och ris till middag. Härligt med en dag hos henne.

Och snöat har det gjort hela em. Nu börjar jag tycka det är lite väl sent för snön att komma. Jag har fullt med snödroppar längs husväggen. Fick sånna vårkänslor när jag såg dom igår. Och så kommer snön och fördärvar =(

Nu lite kvällsfika med mormor och barnen, sen dusch/bad för hela familjen. I morgon ska jag och syrran till IKEA! Längtar!

 

 

 

 

 

 


Förvuxen bebis

Haha, när jag kom upp från källaren innan ikväll möts jag av denna synen:

Louise i gåstolen

Visste inte om jag skulle skratta eller bli arg. Det blev skratt och fort fram med både kameran och videokameran.
Tror jag har Tobbe att skylla på... Haha
Han satte ner henne för ett tag sen på skoj, haha, ja skoj var det nog.
Hon sprang efter mig och körde på mig, helt galen. Ja det var en syn må jag säga!

Lukas spelar munspel

Godingen spelar munspel =) Alltid "tungan rätt i mun"

Louise sjunger Akta Lilla Snigel för lillebror!

Storasyster sjunger Akta Lilla Snigel för Lillebror. Han är ganska intresserad, dock ej så mycket av låten, mest av snigeln.. Haha

Mina små stjärnor, de lyser upp min vardag varje dag ♥ Man kan alltid få ett härligt skratt av dom. Idag har jag fått många ♥


Melodifestivalen 2011

Dagen har varit underbar idag!
Badade Lukas äntligen sen 1 vecka tillbaka, varit svårt med droppet, men nu kan jag öka takten så han kan vara utan dropp i en haltimme/timme mellan målen. Passade på att bada honom. Kräkt massor så det var så skönt och han luktade underbart gott. Älskar nybadade bebisar.
Sen somande han gott och jag och Louise målade med vattenfärger =) Hon gjorde en present till morbror Rikard =) Sötnöt.
Sen duschade vi och gjorde oss i ordning. En hel resväska skulle behövas till all packning. Mat, mediciner, matdropp, kläder till båda barnen, vagn ja massor.
Rikard blev nöjd med presenten och vi med. Kläderna passade också. Ett under. Ett par röda jenas och en Nirvana T-shirt. Perfekt, och passade honom utmärkt! Skitsnyggt helt enkelt =)

Rikard i kläderna han fick i present

Helt otroligt att lillbruschan fyller 16 år. Övningsköra och allt. Han är ju fortfarande min lilla gossebror. Tiden springer verkligen iväg.
Det bjöds på Tacos och det var supergott!

Jag och Lukas myser

Lukas med Roling Stones =)

Sen blev det mys i soffan, Louise hittade sina myskompisar =)
Sara och Tobbe så klart

Louise myser med Tobbe och Sara

Lite ego bilder på mig blev det också, visar köpet av den randiga tunikan från igår. Bara älskar den!

Ego jag i nya tunikan

Ego närbild på mig

Melodifestivalen var inte som det brukar vara. Hade ingen super superfavorit som jag brukar ha. Men dem jag gillade var The Moniker, Eric Saade, Danny och Brolle.
Så jag var nöjd.
Var gott med vin, chips, ostbågar och choklad till. Båda barnen sov så man kunde få titta på festivalen. Första gången egentligen. Har inte haft tid de andra gångerna att se hela. Har mest hört och sett snuttar. Det återstår att se i Eurovision hur det går.
Nu ska jag lägga mig och sova som en prinsessa. Är så glad nu för tiden, vet inte vad som flugit i mig. Om det är vårkänslorna som smyger sig inpå möjligen ♥



Shopping =)

Idag åkte jag, syrran och Lukas till stan för att inhandla present till lillebror som fyller 16 i morgon, blev så nöjda hoppas det blir bra!! Louise var hos mormor. Lukas var ju tvungen att följa med eftersom ingen kan ta hand om honom nu med alla mediciner och allt =( Men det gick jättebra!
Hade ju presentkort på BikBok som jag fick av barnen i alla hjärtans dag present. Så det blev lite shopping till mig också! Hittade ett par ljusa jeans i groupiemodell, att längden bara är till anklarna, hade ingen aning, men det var nytt nu sa dom! Skitsnygga =) Sen ett par svarta leggings och ett svart linne. Syrran var inne på Carlings och handlade. Jag handlar sällan kläder, och aldrig där. Inte det att dom inte har fina kläder, men det blir aldrig så. Hittade en megasnygg tunika som var mörkblå/vit randig med guldknappar vid bröstet. Så den blev det också. Sen var det erbjudande på Name It med joggingbyxa + tröja för 100 :- denna veckan. Så Louise fick det. Hon har väldigt ont om mjukisbyxor. Perfekt!
Jag och syrran fikade med lite paj på Trendie och njöt av livet. Härligt att inte ha tider att passa och strosa som vi gjorde förr i tiden. Så underbart att få den tiden igen. Det har man saknat mycket ♥ 
Sen när vi kom hem bjöd mamma och pappa på middag. Jag skulle gjort hamburgare, men man tackar ju inte nej till mat när den står färdig på bordet =)
I morgon blir det kalas och det bjuds på Tacos, så man får väl ta hamburgarna på söndag. Längtar redan, jag var ju så sugen på det!
Barnen sover gott och jag ska Fredagsmysa i soffan med lite godis och choklad. 

Livet är bra underbart! Är så himla pigg nu för tiden! Längtar till våren kommer så man kan vara ute mer och busa. Och att alla blir friska och slipper denna dryga tid på året.

Kom ihåg gårdagen, dröm om morgondagen, men LEV idag ♥ Fantastiskt ordspråk!

Knappbyte

I dag var deet dags att åka in och byta knappen på Lukas mage. Lite spännande men samtidt lite otäckt med hålet. Jag fick göra det själv, jättenkelt,. Det var lite otäckt att se ett hål rakt in i magen men det är så det är och kommer bli. Så nu har en ny fin knapp igen =)
Skulle hämta ut alvedon också, hör och häpna, de var generösa på CSK, skrev ut 1 LITER alvedon.. haha, Jisses!

1 L Alvedon
Lägg märke till att Iprenflaskan är den man köper på apoteket, 100 ml och Alvedonen 1 L. Det största jag sett.

Lukas är piggare och gladare idag, sprungit i sin gåstol, han älskar den men det är lite bekymmer med aggregatet och så med matdroppet, man blir ganska låst.
Han är så duktig på att Inhalera nu också i sin söta ankmask =)


Lukas inhalerar

Inhalatorn

Matdroppet i provisorisk lösning

Lukas i gåstolen med matdroppet

Man är ju lite låst med detta. Man skulle haft en ställning men det har jag inte.
Men det går ändå, så skönt att se att han är piggare men kräker fortfarande mycket slem.

Önskar många gånger att jag hade fått uppleva känslan av att ha 2 friska barn och njutit av det. Hade Lukas haft öroninflammation som ett vanligt barn hade han aldrig blivit så här dålig. Jobbig känsla, kommer aldrig att få känna det, men önskan finns där ändå! Ovh inte bara när Lukas är sjuk, kan känna så ändå. Att kunna va lite som man vill. Allt handlar bara om mat och tider alltid. 

I morgon är det fredag, blir en tur till stan med Lukas, födelsedagspresent till lillebror ska inhandlas. Sen blir det fredagsmys ♥

 


Tider, tider, tider

Hemkomna efter två nätters vistelse på CSK, skönt att det bara behövdes åka dit.
I söndags kväll när barnen kom hem hostade de massor. Lukas var himla gnällig och skrek hela tiden. Tyckte att han tog sig för örat emellanåt.
Jodå, rätt hade jag, öroninflammation igen konstaterades. Dessutom hostade han efter varje mål, och då sondade jag allt eftersom han inte vill äta när han är förkyld. Och så lite kräk naturligtvis, det bjöd vi på inne på behandlingsrummet.
Vi blir inlagda, nål sattes och prover togs. Åkte in vid elva och nålen sattes vis 3-4 nångång. Vadå trött. Sen ge mat vid 6 igen. 
Under gårdagen kopplade vi in matrdropp under måltiden på 1 timmes tid. Kräkte ändå. Igår em kopplade vi in det kontinuerligt, för i fall han behöver kräkas kommer det bara slem då han bara har lite lite mat i magen hela tiden. Rullade på med 45 ml i timmen. Inte mycket, men det hjälpte, kräkte bara upp stora slempölar. Tvi.. Stackars plutten. Men skönt att bli av med det.
Han är så pipig och trång i bröstet. En liten luftvägsinfektion också. Bricanyl (hostmedicin) hjälpte inte. Får inhalation ventoline ofta. 
Fick Amimox pencilin denna gången i stället för Kåvepenin och dessutom i 10 dagar och inte 5 som sist. Tänk på det alla som får det. 5 dagar eller 7 hjälper oftast inte. BEGÄR 10 dagars kur så allt försvinner. Det kommer bara tillbaka annars. 
Så nu är det lite tider att hålla reda på här hemma.
Matdroppet går hela dygnet, men får byta till ny flaska var 4:e timme och koppla nytt aggregat. 00, 04, 08, 12, 16, 20 
Sen hans medicin, Valin som vanligt 08, 16, 20
Pencilin 08, 14, 20
Alvedon var 6:e timme
Inhalation Airomir (lite starkare) var 3:e timme
Nezeril näsdroppar 4 gånger / dygn (Det vidgar också luftvägarna)

Jaha, inte missa något var det ja.

Är väldigt positiv och glad . En bättre period nu. Många stenar som smält undan. Ser lite ljusare på allt just nu. Vet att det kommer och går, men njuter verkligen av denna "uppåtperioden" nu.

Måste verkligen berömma personalen på CSK. Underbara i natt. Ja dagpersonalen också så klart. De fixade allt med mat och medicin så jag fick sova. Sov som en klubbad oxe 8 timmar i natt. Hur skönt som helst. Man blev verkligen uppassad där. TACK! Enormt värdefullt för mig.

God natt, i morgon är en ny dag! ♥

RSS 2.0