Youtube

Haha!
Sällan jag änvänder youtube men idag kom jag på något bra!!
Lukas har kommit på att bussar är bland de bästa han vet. Blir helt till sig när han ser en buss var som helst. Ibland står vi och tittar ner i korsningen och ibland kommer där en och en annan buss. Likaså på CSK varje gång vi är där ser vi bussar köra förbi.
"Butt" säger han =) Och smilar med hela ansiktet!!!
Vi har måna sångböcker och bland annat sjungs Hjulen på bussen x antal gånger om dagen... Unga butt (sjunga buss) Han är så underbar min son. Tokälskar bussar. Har inte en enda så det är ju tur det inte är långt kvar till 2 års dagen =)
Så under tiden han hade matdropp i em på lite mer än 2 timmar tittade vi på youtube en liten stund. Inte lätt att ha honom stilla. Brukar få sitta i köket i sin stol och läsa, sjunga, rita jag lite vad som bara vi får tiden att gå.
Kan säga att det är inte det lättaste med att få det bra.. Han vill så klart bara ner och leka.
Men vi tittade och lyssnade på hjulen på bussen och andra roliga barnvisor en halvtimme. Han var helt uppslukad av det.
Kommit på något nytt vi kan göra vid sådana tillfällen. Annars brukar inte mina barn få sitta vid datorn, men i detta fall var det toppen!

Smoothie

Började lördagen med lite lyxfrukost... Älskar äggröra och bacon. Onsalakorv är utsökt och proviva nypon helt perfekt. Pauluns musli och linfrö i lite valios krämiga vaniljyoghurt... Och så kaffet, helt på sin plats!!
Dagen kunde bara börja bra med denna starten!
Idag blev det en löprunda medans Lukas sov. Min snälla mormor satt barnvakt.
Louise blev hämtad i fm av mormor och morfar för de vill ha egentid med henne. Skulle pärla, gå till lekplatsen, rita med gatkritor och blåsa såpbubblor. De åt morfars plättar och sen blev det lite lördagsgodis.
Så härligt för henne. Hon kommer alltid på en andra plats och det vill ingen medvetet men Lukas tar så mycket tid och det går inte att göra något åt. Får kompensera det med sådana här tillfällen i stället!!
Det regnade men det var skönt ändå att röra på sig.
Tyckte det var motigt och riktigt jobbigt idag, kändes som det gick sämre än sist.
MEN till min förvåning klockade jag på 1 minut och några sek snabbare än sist!!
WOW, jag skrek av glädje på mållinjen!
Sen hem och duschade.
Lukas märkte inte att jag varit borta, han sov hela tiden. Använder tiden till bra saker och går inte miste om tiden med barnen. Effektiv jag känner mig idag!
Efter duschen gjorde jag en nyttosmoothie.. En som en Jenka brukar göra!!! Mumsfilibaba!
Vaniljyoghurt
Banan
Kiwi
Honung
Kanel
Frysta bär
1 ägg
Snacka om mäktig och god!! Jag bara älskar smoothies.
Väntar snart min stora flicka och det blir mys hemma ikväll.
Var ivägbjudna på grillning och mys hos fina vänner men fick avboka det i em.
Lukas var jättehes när jag hämtade honom på dagis igår och han började hosta.
Har fått ge honom inhalationer hela dagen idag. Airomir och flutide. Det hjälper honom jättebra.
I morse var han så hes, rosslig och hostade massor. Lite feber och megasnorig.
Hoppades på att det skulle bli bättre men nu i em vid middagen ville han inte äta och det lilla han fick i sig bara kräkte han upp. Massor med slem och det är ju bra att det kommer upp, men maten behöver stanna kvar.. Hoppas det blir bättre nu med matdropp i stället.
NEj nu ska jag ta hand om min droppkopplade son som springer runt benen på mig och ropar efter månen, vet inte hur många gånger jag sagt att den kommer sen, inte nu.. haha
Den ungen älskar verkligen månen!
Ha en trevlig lördag gott folk!

Namnsdag!

Idag har man namnsdag och de enda som kommit ihåg det är mamma, pappa och Louise med lite påminnelse =)
Hade varit kul med tårtor, presenter och dylikt ;) Eller ett grattis åtmindstone!
Men fick nöja mig med tonfisksallad som jag hade med på jobbet! Haha!
Första kvällsturen (bredvidgång) Gick mycket bra får jag säga och det känns trevligt.
Dock mycket nytt och huvudet värker och spänner nu...
dunkduunk... dunkduunk

Idag fick barnen ha 3 barnpassare. Först deras pappa som kom innan jag körde och hade dom till efter läggdags vid åtta. Sen kom Paulina som satt här medans de sov och sen kom mamma när hon slutade vid halv tio och sen kom jag hem halv elva. Mamma hade diskat mitt stora berg. TACK!!! Finner inte ord hur tacksam jag är..
Livet är ett pussel. Svårt att få ihop om man inte har alla bitar.... =(
Sängen kallar, upp senast 05.00 i morgon... Jobb hela långa dagen och barnen ska till dagis!
PS... Igår var det 3 MÅNADER sen jag la av med facebook... Gud vad skönt måste jag säga.. och när skulle jag haft tid egentligen?! Mår SÅ mycket bättre utan det!!!!

Stunden.....

Njuter av stunden JUST NU. Klockan står på 21.57 och jag har precis satt mig här vid datorn med en kopp kaffe och 2 knäckemackor med utsökt svensk honung på... Kände att jag behövde en sockerkick och choklad hade jag inget hemma.. Kanske tur det..
Denna veckan känns enromt välfylld skulle man kunna säga..
Många skriver om att de inte hinner ditt eller datt, saknar det ena och det andra, sjuka barn etc...
MEN, jag vill inte vara gnällig eller klaga på andra men så här ser min och barnens vecka ut!
Måndags:
Upp vid 06. Göra båda barnen redo, kör och lämnar Louise på dagis ca 07.30 och kör vidare med Lukas till CSK för provtagning. Han äter frukost där sen kör vi hem. Hemma ca 40 min, jag gör mig iordning och packar om. Lämnar Lukas på dagis ca 10.30. Kör till stan omgång nr 2 (2.5 mil A-torp - K-stad) dessutom vidare ut till Vä där jag skulle träffa samordnarna i Vä Hemtjänst ang vikariat där!
Gick kanon och verkar jättetrevligt!
Sen handla lite nödvändigt på Maxi och hem och jobba 15.30-21.30 här i byn. Mamma hämtar barnen på dagis 17.00 och fixar dom resten av kvällen tills jag kom. Och då hade hon redan jobbat hela dagen... TACK underbara mamma!
Sen ringde mamma på jobbet, Lukas har fått feber och kräkt och jag får förklara med maten. Jag blev stressad och fick ont i magen.
Det är svårt för alla som inte har en Lukas att veta vilken press man alltid har och vilket enormt ansvar man bär med sig HEEELA TIDEN!!
Träffade knappt barnen alls den dagen.
Tisdags:
Då Louise kissat ner sig hela måndagen och söndagkvällen misstänkte jag UVI. Ringde på morgonen till VC och fick tid 10.45. Hon var ledsen och rädd att det skulle göra ont, men jag förklarade fint att hon bara skulle få kissa i en mugg. Hon klarade det jättefint och blev lycklig att hon klarat det. Valde ett jordgubbs suddigummi som present. Det var lycka för henne. Presenter är toppen, även de minsta!
Det visade ingenting, men han skickade en odling och han var nästan säker på att det var en uvi med de besvären. Kände inte när hon kissade och kom stora pölar under henne. Sved ibland. Typiska besvär.
Han sa att vi kunde avvakta att hämta ut pencillin, avtog besvären kunde vi strunta i det, då hade kroppen själv tagit hand om det. Forstatte kisseritet kunde vi ge henne på kvällen.
Hemma igen vid halv tolv och mamma passade Lukas som skulle äta 11.15. Sen tog mamma med sig Louise och jag och Lukas körde till Lunds lasarett för läkar och dietisk besök. Hade tid 14.15.
Väl där gick allt bra, men fick provsvaren från igår och då låg Leucin på 414. Alltså förhöjt och inte bra.
Ändra kosten till proteinfritt och fick då blanda matdropp och koppla på där innan vi körde hem. Öka Valinet + extra av Isoleucin fram till torsdag.
Hemma i K-stad igen 18.30. Då in på apoteket med Lukas för att hämta pencillin till Louise. Han med dropp och allt med sig in. 8 nummer före, ovanligt på Näsby?! Eh, nej. Fick springa runt där inne med honom.
Sen hem och hämta packning och körde hem till pappa där Louise var. Mamma jobbade kväll. Barnen skulle sova där då jag skulla jobba idag. Och barnen var sjuka och mamma ledig så hon passade dom. Och nu har Louise pencillin morg och kväll också. Fick natta barnen där och vänta tills mamma kom vid 22. Pappa la sig tidigt för han ska upp mitt i natten och jobba. Så han kunde inte passa dom. Jag var trött och hade så ont i magen och hungrig var jag. Stressar värre än jag vet inte vad. Hinner inte hälften av nånting känns det som.
Onsdag:
Dagen till ära. Första dagen på nya jobbet. Vä hemtjänst. 7-16 idag. Bredvidgång. Gick jättebra och fick tider till brandskyddsutbildning, Hjärt och lungräddning och diabetes kurs 1 och 2. Alltså 4 utb. tillfällen nu i maj. Mycket att hålla reda på.
Mycket nytt, men spännande ändå. Nya utmaningar kan man säga!
Hämta barnen vid 16.45 och mamma hade gjort kålpudding som vi åt. SÅ fantastiskt gott och snällt! En av mina favoriträtter också =)
Vad som helst hade varit gott då jag mådde illa av hunger. Hade ont i bröstet under em och kväll, ont i magen stundvis, ont i huvudet och nacken. Stressar jag???? NEJ varför skulle jag göra det?
Hem och tända fyr snabbt som attan i pannan så vi får värme och varmvatten. Kallt och ruggigt här hemma.
Duschade båda barnen och sen var det kvällsmat/nattdags.

Om jag kanske ska komma tillbaka till verkligheten, dvs från mitt kaffe och ta mig in i duschen...
Har en maskin tvätt som ska hängas upp och 2 som ska vikas ihop. Förbereda kläder och medicin + mat till i morgon bitti också!


Upp tidigt i morgon bitti för provtagning på CSK igen med Lukas och pappa passar Louise. Sen hem och fixa lunch m.m Sen till stan igen, eller Vä rättare sagt för ett kvällspass 15.30-22. Barnens pappa kommer och tar dom innan jag kör så i morgon löser sig. Hoppas barnen är friska i morgon och feberfria så de kan vara på dagis på fredag. Då blir det lång dag för dom på dagis. 06.15-16.45 (7-16) Alltså ska jag upp 05.00 på fredag och slutar sent i morgon kväll, hemma ca 22.45 och sen varva ner och komma till ro och förbereda inför fredag morgon så är klockan mycket...
Nej men jag ska inte gnälla. Det kunde ju varit värre........

Kantareller....

Kantareller är helt gudomligt gott!!!!
Pappa hade stekt i fm och jag fick en burk. Åt en macka med smörstekta kantareller på efter löprundan!!
Behöver jag säga att det var SUPERGOTT!!!! Lite över så i morgon bitti blir det god frukost =)

Run run run

Idag blev det en tur med löpardojjorna.
WOW vad bra det gick, sprang på mycket bättre tid än sist.. 2 ½ minut (men jag hade sjukt ont sist så det var en dålig tid) men är stolt ändå =)
Det var mulet och grått, men regnet höll uppe under min runda och det var 7 plusgrader. Så enormt skönt väder att springa i! Kändes tungt emellanåt men shit vad skönt när man var i mål!!!!
Endorfinerna skenar !
Så två rundor denna veckan gör denna tjejen nöjd!

Blandad kompott

Vilken dag det varit.
Jobb 7-15 var tanken. Var på läkemedelsutb/uppföljning melan 8.30-11.30
På vägen hem strax innan tolv ringde de från dagis och Lukas hade kräkt. Fick ta vård av barn halva dagen. Tråkigt, men så är det!
Sen kom barnens pappa och hämtade barnen.
Jag städade och sen bar det av mot gymmet och Crossfit/core! Sjukt roligt idag och det kändes i hela kroppen och kommer nog göra hela helgen ;)
Men jag gillar det! Hade dessutom trevligt sällskap av Linda ikväll också!
Sen solade vi och shoppade loss på Maxi.. En riktig myskväll och roligt att bara gå runt och strosa i en matbutik halv tio på kvällen, en halvtimme innan de stänger. Inga barn som trotsar och knappt något folk. Heeelt underbart!
Sen hem till mamma som bjöd på ägg mackor.. Mumma!
Nu däremot är klockan mycket och jag ska upp till jobbet även i morgon bitti. Så sängen är ett faktum och kudden skriiiker efter mig nu.
Tjingeling, ha en trevlig fredag alla fredagsmysare! Det ska jag ha!

VAB

Då var det dags för första VAB (Vård av barn) dagen för mig på Lukas.
Dagis ringde strax innan tolv och då hade han kräkt upp allt och de fick inte i honom något mer. Inte ens vaniljsås... han hade ätit hela portionen utan bekymmer.
Så något är inte bra med honom. Stackaren. Fick hämta hem honom och koppla på matdropp i stället.
Nu sover han gott!
Så tråkigt med VAB. hade ju bara 3 timmar kvar att jobba denna dagen. Jag tycker om att jobba och jag är stolt ändå som klarat snart 3 veckor utan att vara hemma! Har bara morgondagen kvar att jobba på detta vikariat. Får sen se var man hamnar.
Nu blir det lite städning som tidsfördriv!

Fågeljärnet

Denna dagen kunde inte börjat bättre.
Louise kom upp till mig lite över halv åtta och vi låg och mös i 20 min. Så mysigt att bara ligga och snusa på och hålla om henne. Saknar vvåra sagomyskvällar nu när jag jobbar.
Sen vaknar Lukas och de två pratade och lekte medans deras trötta mamma låg kvar i sängen och mornade sig.. =)
Rätt som det är blir Louise räd och kommer in från hallen och sa; Vad var det som lät?
Jag svarade att det var fåglana som låter ifrån skorstenen. De har byggt bo där och när de flaxar så låter det. Vi har ju murstocken utanför sovrummet. Och det prasslar väldigt mycket med jämna mellanrum...
Sen skulle hon berätta vidare för Lukas om vad jag hade berättat. Jag låg i sängen och lyssnade..
Louise till Lukas: Det är ingen fara, det är bara fågeljärnet....
Så skorsten betyder nu mera Fågeljärnet!
Murstocken
Murstocken utanför sovrummet...
Skorstenen
Skorstenen på nära håll
"Fågeljärnet" där kajorna flyger ner till sitt bo. Varför ska man ha så många kanaler i skorstenen att de bygger bo i den bredvid som jag eldar i. Konstigt att de ändå flyger ner trots det ryker ibland när man eldar... Får väl bli färdig med att sätta galler nångång. Ibland kan det vara riktigt irriterande med deras skrikande och prasslande längs med hela murstocken.
Jag trodde jag skulle skratta ihjäl mig... Det var det roligaste på länge och vad hon fick det ifrån har jag ingen aning. men jag älskar hennes kommentarer på allting. Ska bli kul att berätta för henne en vacker dag om allt skoj hon sa. Dålig koll på allt, men har skrivit upp lite men mycket som man har glömt. Men jag rekomenderar alla föräldrar att skriva ner roliga saker och uttryck era barn gör. Jag lovar att det kommer bli uppskattat när de är äldre och förstår!

Månen!

Månen är full och så fin att titta på ikväll!!!
Jag förstår Lukas och alla andra barn som faschineras av den.
Lukas säger god natt Måne och vinkar till den varje kväll.
Blir så glad när han ser den.
Det är något speciellt, framförallt när det är fullmåne. Det lyser upp hela himlen och man kan titta på den länge utan att tröttna.
Man drömmer sig bort.....
God natt, idag har man mått som man förtjänat. Var på Väla hela em igår, kom hem sent och gjorde sig i ordning sen bar det av på Takida konsert. Riktigt bra, men besviken på att de bara spelade ca 1 timme. Många låtar man ville hört som de inte sjöng... 4:e gången jag såg dem live!!! Roligt att komma ut och göra något med vännerna!!!
En kul kväll som efterlämnade en dag idag med lite tungt huvud!!!!

Skärtorsdag!

Hurra vilken bra start på veckan/livet ja ALLT!
Jobbat 3 kvällar och heldag idag och barnen har varit på dagis. Det har gått galant!
Så duktiga och jag blir så glad och stolt.
Jag har sån energi. Varit jättepigg på jobbet hela veckan och även i morse 05.30 när man gick upp var man pigg och det har hållt i sig hela dagen också..
Jag älskar att jobba och 1 arbetsvecka är avklarad! Känns otroligt skönt och jag trivs utmärkt med mitt liv just nu!
Ledig hela helgen, nästa pass blir på måndag.
Barnen åkte till sin pappa precis och får en extra natt där eftersom jag jobbar dag på måndag. Ser dom igen måndag em. Har inte träffat dom en enda kväll denna veckan och det känns lite tungt. Men så får det vara.
Myser på extra mycket nästa vecka!
Louise var med dagis och påskade för oss på jobbet. Hon grät, ville vara hos mig, saknade mig och bara var så ledsen. Och jag blev också ledsen. Var för första gången lite jobbigt för mig och hjärtat gjorde ont. Men det gick över när de gått igen och vi fick annat att tänka på både Louise och jag!
Saknar barnen redan och känns som denna veckan bara runnit förbi.
Nu ska jag packa och göra mig i ordning. Blir Bio ikväll, Titanic i 3D och övernattning hos Jenka... Men först hem till henne på middag! DET GILLAS MÅ NI TRO!!!!! Efter en lång dag och vecka! Bli bjuden på mat är toppen... Blir så glad av det!
Är i ett LYCKORUS och hoppas jag smittar av mig till er alla!!
Tjingeling!!!!

Påsklov

Idag är det dags att inta 3:e jobbkvällen på rad!
Igår blev det till och med 1 ½ timme extra jobb på em =) Skönt! 
Så härligt att vara tillbaka igen! Göra lite nytta och inte bara gå hemma, även om här finns tusen saker att göra =)
Louise är med moster Helene på badhuset och sen skulle de äta på McDonlads =) Deras favorit!
Helene har påsklov så då skulle de hitta på något skoj. Som Louise har längtat efter denna dagen. 3:e gången gillt.
Första gången de skulle åkt så fick Louise vattkoppor, andra gången kom de dit men det var stängt pga simtävling. Men i dag klaffade det!
Ska bli kul att höra i morgen hur det gick.
Lagat spaghetti och köttfärssås till middag ikväll, känner mig faktiskt flitig. Har även varit uppe med tuppen och åkt till CSK och provtagning på Lukas och sen handlat på Maxi!
I morgon blir det jobb 7-15 och Louise och dagiskompisarna kommer och påskar på jobbet för pensionärerna. Det ska bli så mysigt!
Lukas sover middag och jag ska in i duschen.
Ha en trevlig lillördag på er =)

Back at work

Idag var första arbetspasset på jobbet efter 2 år hemma.
Så skönt det var och det gick kanon. Började med en bredvidgång eftersom det var länge sen jag var där.
Hade tur 15-21.30
Likadant i morgon och på onsdag!
Det var som om man aldrig hade varit ifrån det, kändes riktigt härligt! Jag gillar att jobba.
Det hade gått finfint på dagis för barnen. Lukas hade ätit bra och allt bara flöt på.
Min fina vän Jenny hämtade barnen vid fem och jag är SÅÅÅ OTROLIGT TACKSAM ♥
Vad hade jag gjort utan mina fina vänner, sen kom mamma senare och bytte av och tog hand om kvällsmaten och nattningen!
Det blir ju ett pussel med barnvakter och hämtningar men så får det vara!
Jag är jättetrött nu, ögonen svider och sängen är ett faktum NU!

Chokladbollar!

Idag blev det kalasdax för Lukas. Kompisen E har fyllt 2!
Jättemysigt kalas och det skulle bjudas på chokladbollar och då passade jag på att bara Lukas specialare till honom!!
Jag tycker också de är goda, smakar inte jätteannorlunda!!!
Jag tycker det är så kul att man kan baka lika som andra äter och tror det känns bra för Lukas. Det är nog viktigare för dom än för mig!!! De vill ju vara som sina vänner och äta som dom etc.
Lukas pelar mest med dom och plocka pärlsocker. Smakar lite då och då.. Kul att han får kladda lite och leka fram intresset till mat!
Chokladbollar
0.2 g protein och 70 kcal per boll !!

RSS 2.0