Lussebullsbak :)

Lukas åkte till Jenny och Thomas (stödfamiljen) i måndags em och jag och Louise hade lite tjejtid med Jenny och Thindra här.
Sen i tisdags när Lukas var på dagis sov jag och loppan ut lite och sen stod det lussebullsbak på schemat.
Vår egentid och då vill vi göra något skoj.
Vi båda älskar att baka så vad kunde bli bättre?!
Vi behövde lite tid för oss själva då det just nu är en jobbig period.
Säkert lite extra trots för att det kommit in en man i mitt liv som trots allt är här väldigt mycket. Ger barnen mycket mer tid än vad jag gjort/gör så de borde inte reagera, men gör tydligen ändå.
De vill helst ha Andreas för sig själva!!
 
Vi bakade och Louise var jätteduktig. Degen blev perfekt. Aldrig blivit så bra nångång!!
 
Min söta lilla lussebullsbagerska!
 
Sen till det lite extra roliga.
Jag letade i Lukas kokbok Mycket gott med lite protein som en av hans dietister varit med om och skapat!
Där fanns recept på lussebullar, så jag bakade det som en överraskning till honom.
han är inte så mycket för att baka och sitta still, ni vet han med myror i brallan...
De blev jättebra och det var riktigt riktigt kul att baka till honom. 
 
Recept på proteinlåga lussekatter!
Ingredienser:
75 g smör eller margarin
2 1/2 dl loprofindryck
25 g jäst
1/2 msk fiberhusk
1 tsk äggersättning
1/2 dl socker
1/2 tsk salt
420 g lågproteinmix
1 kuvert saffran (1/2 g)
 
Pensling:
2 tsk äggersättning 
3 msk loprofindryck
 
- Smält smöret. Blanda i loprofindrycken och värm till 37 grader, fingervarmt

- Smula ner jästen i en bunke eller matberedare. Häll i degspadet, fiberhusk, äggersättning och saffran och blanda. Låt det svälla i ca 10 minuter
 
- Tillsätt sockret, saltet och lågproteinmixen i omgångar
 
- Arbeta degen väl i ca 5 min. Låt jäsa övertäckt i 20 minuter
 
- Blanda degen igen och lägg upp på bakbordet
 
- Knåda degen, väg den och dela på 32 st lika delar
 
- Forma som lussekatter eller önskemål
 
- Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa tätt övertäckta, gärna med plastfolie över, i ca 30 minuter
 
- Blanda äggersättning och loprofindryck, pensla bullarna och sätt dit russin som garnering.
 
- Grädda i 250 grader strax över mitten av ugnen i ca 10 minuter.
 
 
Vikt per bulle: 25 g
0.15 g protein och 72 kcal per bulle.
Recepet är egentligen på 16 bullar, då 143 kcal och 0.3 per bulle, men gjorde de hälften så stora. Han äter inte så stora mängder så det blev perfekt för honom!
 
Jag jobbade kväll och mamma hämtade barnen på dagis. 
Lukas kom hem och jag hade sparat en framme till honom. Han tog den direkt och åt upp den. Den var jättegod sa han.
Då smälte mitt hjärta lite ♥
Så kul att han kan få samma som vi äter, fast på sitt sätt!
 
 
Lite tips till er om någon mer därute har lågproteinkost!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0