Fläskfilé på enkelt vis

Medans många andra har njutit av kvällens Ladies Night har jag fått hålla mig hemma med familjen istället.
Mysigt på ett sätt.
Blev en väldigt sen 4 km promenad i kylan ikväll.
Begav mig ut lite efter 22.00, skönt att rensa huvudet och så sover man bättre med en nypa friskluft innan läggdags.
 
 
 
Här får ni ett tips på en fantastiskt god och enkel fläskfilérätt
 
Fläskfilé med ädelostsås
 
600 g fläskfilé
300 g champinjoner, färska
75 g ädelost (jag använde Kvibille grädd ädel)
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl persilja
2 tsk kinesisk soya
 
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skiva champinjonerna och stek dem i lite smör i en stekpanna
- Lägg dom i en ugnstålig form
- Skiva fläskfilén och lägg skivorna ovanpå svampen och krydda med pepparmix över alltihop
- Gör såsen; Blanda ihop grädde, creme fraiche, ädelost och soya i en kastrull och låt koka tills osten har smält.
- Tillsätt persilja i såsen och häll sedan allt över köttet och svampen
- In i ugnen i 20 min, ta ut och vänd köttet och in igen i 20 min till.
 
Så enkelt, så gott och det går snabbt, sen klarar det sig själv i ugnen.
 
Servera med ris, potatis eller vad ni önskar.
Jag hade ris och en god sallad till!
 
Nu är det läggdags, jag fryser lite ikväll, kanske för att jag var ute i kylan och nu börjar bli trött.
Mamma och Pappa har precis kört hem, vi kollade på Dödligt Vapen, sjukt bra film!
 
God natt på er! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0