Rödspätta i krämig svampsås

Det blev kvällens middag!
Bjöd mina föräldrar och det gillades.
Louise och min bror åt panerad torsk i stället... De gillar inte svamp.
Men vad gjorde det? Jag fick 2 klara matlådor i kylen till i morgon kväll och lördag på jobbet!
Helt perfekt!
 
Blev bjuden på detta hos våra kära vänner i Lund och jag blev frälst och fick receptet.
 
 
INGREDIENSER:
 
3 ½ msk smör
4 portioner valfritt ris/gryn
1 ask champinjoner a 250 g
½ purjolök
3 msk vetemjöl
1 ½ dl vispgrädde
½ msk buljongpulver (alt ½ tärning)
ca 600 g rödspättafiléer
250 g tomater (2-3 st)
½ påse riven ost, 75 g
 
1. Sätt på ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform (20 x 30 cm) med ½ msk smör
 
2. Koka valfritt ris/gryn till fyra personer
 
3. Skär champnjonerna i kvartar. Hetta upp en stekpanna och fräs champinjonerna på hög värme i 3 min. Skölj och strimla purjolöken. Tillsätt 1 msk smör och purjon i pannan. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Fräs på medelhög värme i ytterliggare 3 min.
 
4. Sås: Smält 2 msk smör i en kastrull och strö över vetemjölet. Tillsätt 2 ½ dl kallt vatten och vispa slätt. Vispa ner grädden och buljongen . Låt koka på svag värme i 5 min under omrörning.
 
5. Lägg spättafiléerna i formen och krydda med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Strö över den frästa svampen och löken. Halvera tomaterna och placera runt fisken i formen.
 
6. Häll såsen över fisken och strö över riven ost. Gratinera fisken i mitten av ugnen i ca 15 min.
 
7. Servera med ris, gryn, potatis eller vad du vill.
 
Smaklig måltid!
Receptet kommer från matkassen; Middagsfrid
 

Det är så enkelt och så gott!
Jag är dålig på att laga fisk och detta är en rätt som numera kommer lagas i detta hem, jag älskar middagstips och att prova nya rätter!
 
Vad är ert favoritrecept?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0