Någon där ute som har erfarenhet av....

bitande barn eller har haft?
Lukas har börjat bitas och det är förskräckligt, idag gick det nästan hål på Louise arm.
Finns det något som man kan göra för att bota beteendet eller hur ska man göra?
3:e gången nu som Louise är drabbad.
Jag bits inte, Louise har heller aldrig gjort det så jag vet inte alls var det kommer ifrån, men det är inte alls ok!
 
 
Idag har vi varit flitiga minsann...
Jag och Lukas på långpromenad i 1 timme
Sen gick vi och hämtade Louise på dagis och hem 
Nu ikväll blev det ytterliggare 20 min promenad för ossoch cykling för Louise förstås.
helt underbart...
Denna veckan ska jag minsann kämpa, inte gå upp denna veckan, 
och vet ni vad?
Jag har 2 points kvar idag och det unnar jag mig i ett ägg och lite vattenmelon.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: anna

Emil var ett bitbarn, bet barn, bet vuxna och mkt och hårt och en lång period. Fanns ingen förklaring men endel sa att det kunde va för han var sen i talet. Han bet när han var glad, han bet när han var arg. En gång bet han mig och jag bet tillbaka, sen bet han aldrig mig igen. vet inte om det är så bra metod men jag tänkte inte på vad jag gjorde utan det bara blev så. Vet nån som bad sitt barn att bita sig själv så de vet hur det känns men det funkar inte på riktigt. Brukar finnas ett bitbarn på varje avdelning på förskolan. Det går över även om det tar lång tid.

2012-07-04 @ 12:02:52
Postat av: Julia

Casper var jätte tidig i sitt tal men hade ändå en period när han bet folk. Tyvärr. Känslan är hemsk! Speciellt när man fick höra hur han hade bitit någon på dagis tex, dock aldrig så illa men ändå. Vi märkte att han gjorde det när han hade svårt att uttrycka glädje eller ilska, när det liksom blev för mycket känslor på en gång. Det vi blev tillsagda att göra (vilket ju är självklart) var att markera bestämt och direkt att det INTE är okej. På allvar. Det tog någon månad sen slutade han med det helt.

Tyvärr finns det inte så mycket annat att göra vad jag vet. Under tiden får man hålla stenkoll. Kram

2012-07-04 @ 19:42:26
URL: http://www.juliaarvidsson.blogg.se
Postat av: Anonym

Ta reda på varför han bits och försök hjälpa honom att kommunicera på ett bättre sätt. Sätt inte honom i skamvrån eller någon annan typ av bestraffning! Han gör det garanterat inte för att vara elak och hans självkänsla blir inte bättre av bli bestraffad. Ett så litet barn förstår inte att det gör ont, empati eller andra människors inte värld är något som barn först kan börja känna och förstå i 3-4års åldern. Förstärk det positiva han gör och hjälp honom istället, det har säkert med språket att göra. Han är en liten människa som växer, det går över.

2012-07-04 @ 22:53:41
Postat av: Therese S

Hejsan.
Åh tusen tack för alla svar. Håller med er om att känslan är hemsk. Svårt att hålla stenkoll hela tiden men ska göra mitt bästa. Och nej det är verkligen inte ett okej beteende. Får väl hoppas det går över snart och att han lärde sig något av detta. Tror att det var som han blev arg på Louise då hon bestämmer lite över honom och det vill han inte. Lukas är inte jättesen med talet men tuggmotoriken är försenad då han inte började äta mat förrän vid 8-9 månader. Så om det kanske har med det att göra, han är inte så van att tugga som andra barn, kanske att det är på gång att han känner vad man kan göra med tänderna. Vem är du anonym?

2012-07-04 @ 23:18:57
URL: http://www.mammathereses.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0