Stygnen togs bort

Idag var vi på CSK vid 9.30 för att ta bort stygnen efter operationen av port a cathen.
Hade pratat om att ge honom lugnande medicin för att slippa få ont och han förknippar det mesta med att det gör ont även om det inte gör det. Dessutom är han stark som en oxe och då svårt att hålla honom stilla.
När vi väl kom dit så pratade vi och dom sa att de ville gärna prova utan, för när de la om såret i måndags så tyckte de att stygnen såg fina ut och lätta att ta och det ska inte göra så ont.
Medicinen hade varit kvar i kroppen i minst 45 min och vi hade varit tvungna att stanna den tiden. Dels sa dom att det inte alltid är garanterad effekt.
Och egentligen är jag ingen persom som är för medicinering om det inte behövs.
Så vi bestämde att prova, funkade det inte så fick vi ju ge.
Självklart blev han ledsen och spände sig och låg inte stilla. Men 2 SSK:or (underbara) hjälptes åt.
Det såg inte farligt ut. Totalt 9 stygn hade han.
Den ena höll upp knuten av stygnet med en pincett och den andra förde in en tunn tunn kniv som skar av tråden och vips var ena stygnet ute, osv på de andra.
Han blir ju mest ledsen för att man håller fast honom, det är det han tycker är obehagligt och visst lite kändes det ju säkert.
Men håller med SSK:orna att han behöver lära sig att inte ALLT man gör vid honom inte gör så ont, för att de kommer att pilla och så på honom och vid port a cathen många gånger i livet så han behöver på något sätt vänja sig också. Allt gick bra och jag var inte det minsta blödig.
Han har nu ett 3.5 cm ärr på bröstet och en herrans massa "prickar" (för tillfället) runt om efter stygnen. Haha, ser lite roligt ut, men det ser så fint ut och kommer bli bra när allt läkt klart!
Innan stygnen togs bort
Plåstren innan
Efter stygnen av PAC:en
3.5 cm ärret efter där de satte in port a cathen. Ser nog hemskt ut för er nu men när allt läkt klart kommer man bara se det lilla "strecket" i mitten! Hålet ni ser under är där nålen satt, dvs där port a cathens stickyta är under huden. Så där kommer det stickas x antal gånger i hans liv! Men så skönt att ha den där!
Efter stygnen tagits bort
Här ser ni det på halsen också, det är lite rött och irriterat. Får tvätta med lite allsolösning och hålla det torrt. 2 av stygnen var på halsen och 7 var på bröstet.
Ser ganska illa ut nu men det är rött efter plåstren och för att man har varit där och pillat idag. Om någon dag har det lagt sig och då tar jag en ny fin bild =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0