Läskigt tandproblem

Dagens middag blev sååå god. Stekt lök till är pricken över i:et. Båda barnen gillar det också. 
Lyxig husmanskost :)
Det satt gott efter promenaden i em. Det blev en blöt 5 km runda i lugn takt. Fick ny frisk luft i lungorna och energi i själen. 
 
Måste fråga om ni varit med om något liknande. 
Lukas har tappat ena framtanden och den bredvid där uppe med bara nån dags mellanrum. Båda började växa ut samtidigt. Ser ni det jag ser? De sitter ihop, finns ingen delning mellan :/ Vad är detta och varför händer det? Är detta vanligt? 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Annika

Hej! Det är ingen fara. Jag är tandläkare och tanden ser fin ut! Det är bara en tand, den ena av de två vuxenframtänderna. Att tanden bredvid också lossnade beror på att vuxentänder är bredare än mjölktänerna och har haft ont om plats. Det rättar till sig när han växer, då blir det mer plats till den mindre framtanden som kommer bredvid. Taggarna på tanden som gör att det ser ut som flera är så kallade mameloner och det har alla nya framtänder. Så småningom slits de ner av tuggning och gnisslande. Hoppas det känns bättre nu.

Svar: Åh tack så hemskt mycket för svar. Bra förklarat, det är så mycket man inte vet. Nu känns det bättre och lugnare. Ha en fin dag!!
Therese

2016-12-09 @ 01:57:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0