Tillbaka på jobbet och nya rätter i hemmet

Måste visa er vad jag fick i julklapp från jobbet.
Den bästa julklappen jag fått därifrån.
Paolo Roberto gjutjärnsgryta med tillhörande 4 minigrytor. Le Zie
Blev så nöjd!
 
 
Invigde dom idag..
Gjorde ugnspannkaka till Lukas.
Ugnspannkaka med tomat och ost  4 port.
1 ägg
2 dl loprofindryck
1/2 dl (30g) vetemjöl
1/2 dl (30g) lågproteinmix
2 skivor jeezley ost
4 tsk flytande smör
4 babytomater
lite salt och oregano
 
 Vispa ägg, loprofindryck, salt och mjölen till en slät smet.
Smörj 4 ugnsformar med 1 tsk smör i varje (formar som rymmer 1-1.5 dl)
Dela upp smeten i 4 lika delar och häll i formarna, ca 85 g per form
Klipp små bitar av osten. 1/2 skiva (10 g) i varje form
Skiva en babytomat och lägg ovanpå och strö över lite oregano
In i ugnen på 150 grader i ca 30 min
 
Per portion: 2.7 g protein och 179 kcal
 
Kanske ingen som har användning av dessa recept men om någon gör så hör gärna av er och säg vad Ni tycker :)
 
Serverades med 15 g rivna morötter och 40 g lingonsylt.
Totalt: 2.7 g protein och 245 kcal
Lukas gillade det åt med väldigt god aptit! 
Kul när man lagar nytt (egenpåhittat) och det uppskattas!
 
Jobbade till halv tre och sen hämtade jag barnen.
Men gud vad skönt att vara tillbaka på jobbet. Hade en fantastisk dag :)
Nu är vi lediga i 3 dagar. Skönt med mjukstart :)
Louise hade kompis med sig också..
Jag lagade en ny rätt.
Kyckling med chili och mango chutney.
Recpetet är från Jennys matblogg
 
 
 
Serverade med bulgur till.
Jättegott och med lite hetta i. Lite starkt för barnen men man ka ju ta lite mindre sambalo oelek i för deras skull.
Riktigt gott i alla fall, jag älskar ju kyckling!
 

Det här behöver du för 4-5 personer: 
700 gram kycklingfile
smör
salt & peppar

Mangosås: 
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk sambal oelek
1 tsk kinesisk soja
3 msk mangochutney
1 msk chilisås
1 tsk paprika pulver

5-8 körsbärstomater
2 dl riven valfri ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.

Dela kycklingen i mindre bitar och fräs i en stekpanna med salt och peppar tills den fått fin färg.

Lägg dom i en ugnsform.

Rör ihop alla ingredienserna till mangosåsen. Vill ni ha mer mangosmak så ta 1-2 msk mer, och vill ni ha mer hetta ta lite mer sambal oelek.

Fördela såsen över kycklingen och klyfta över tomater, och strö över osten.

Gratinera sedan hela gratängen i 15- 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

Servera med pasta/ris/bulgur etc och grönsaker.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0