Pencilinkur för nästa

Läkaren ringde i morse om Lukas odling i näsan vi tog när vi låg inne.
Det finns tydligen 3 sorters dagisbakterier och såklart hade han alla 3. Så nu är det pencilin i tio dagar och hoppas snoret försvinner och alla elaka bakterier också. Så vi kan få vara friska några dagar i alla fall tills det är dags för dagis om 2 veckor igen..
 

Hemofilus influensa är en bakterie som kan orsaka olika infektioner i de övre luftvägarna, t.ex. bihåleinflammation och mellanöreinflammation. Den kan också ge upphov till luftrörskatarr samt, mindre vanligt, lunginflammation.

 

Pneumokocker (Streptococcus pneumoniae) är närmast att betrakta som ”normalflora” i näsan hos små barn, och vanligast är att bakterierna koloniserar näsan utan att ge några symtom. Uppskattningsvis hälften av alla barn som vistas på daghem är bärare av pneumokocker.

Pneumokocker är den vanligaste orsaken till bakteriella luftvägsinfektioner såsom lunginflammation, öroninflammation och bihåleinflammation. Dessa är sjukdomar som förekommer i alla åldrar, även om pneumokockinfektioner främst drabbar de yngsta och äldsta individerna.

Bakterien är också en av de vanligaste orsakerna till hjärnhinneinflammation och blodförgiftning (sepsis). När en bakteriell infektion uppträder som komplikation till en virusinfektion i de övre luftvägarna (t.ex. i anslutning till en influensa) är det i regel pneumokocker som är orsaken. 

 

Moraxella Catarrhalis är en bakterie som framför allt ger bihåleinflammation och öroninflammation. Den kan även i vissa fall vara orsak till lunginflammation. Troligen kan enstaka stämbandsinflammationer med heshet också orsakas av Moraxella.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0