Fågeljärnet

Denna dagen kunde inte börjat bättre.
Louise kom upp till mig lite över halv åtta och vi låg och mös i 20 min. Så mysigt att bara ligga och snusa på och hålla om henne. Saknar vvåra sagomyskvällar nu när jag jobbar.
Sen vaknar Lukas och de två pratade och lekte medans deras trötta mamma låg kvar i sängen och mornade sig.. =)
Rätt som det är blir Louise räd och kommer in från hallen och sa; Vad var det som lät?
Jag svarade att det var fåglana som låter ifrån skorstenen. De har byggt bo där och när de flaxar så låter det. Vi har ju murstocken utanför sovrummet. Och det prasslar väldigt mycket med jämna mellanrum...
Sen skulle hon berätta vidare för Lukas om vad jag hade berättat. Jag låg i sängen och lyssnade..
Louise till Lukas: Det är ingen fara, det är bara fågeljärnet....
Så skorsten betyder nu mera Fågeljärnet!
Murstocken
Murstocken utanför sovrummet...
Skorstenen
Skorstenen på nära håll
"Fågeljärnet" där kajorna flyger ner till sitt bo. Varför ska man ha så många kanaler i skorstenen att de bygger bo i den bredvid som jag eldar i. Konstigt att de ändå flyger ner trots det ryker ibland när man eldar... Får väl bli färdig med att sätta galler nångång. Ibland kan det vara riktigt irriterande med deras skrikande och prasslande längs med hela murstocken.
Jag trodde jag skulle skratta ihjäl mig... Det var det roligaste på länge och vad hon fick det ifrån har jag ingen aning. men jag älskar hennes kommentarer på allting. Ska bli kul att berätta för henne en vacker dag om allt skoj hon sa. Dålig koll på allt, men har skrivit upp lite men mycket som man har glömt. Men jag rekomenderar alla föräldrar att skriva ner roliga saker och uttryck era barn gör. Jag lovar att det kommer bli uppskattat när de är äldre och förstår!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0