Dagbok: Dag 11, 10-07-21 Dialys

Nya aminosyror-prover tas och skickas till Malmö. Det är labbet i Malmö som analyserar de proverna.
han fick CPAP:en på vid 01.30/02.00 tiden. Andas själv med ett visst motstånd som gör att lungorna vidgas och det blir lättare för honom att få upp slemmet. Har fortfarande en hel del slem i halsen.
Fick provsvaren på em. Leucin låg på 1160. Gått ner från 1248 som det låg på i fredags. Ska ligga mellan 40-160. Lite i under eller överkant är ok. Det är bara Leucin i för hög dos som är väldigt farlig för honom. Valin och Isoleucin är inte farliga så för honom. Därför pratar man mest om Leucin. Detta var ju för högt, läkarna hade önskat att det gått ner mer av sig själv på egen hand med hjälp av maten, men det hade det inte gjort.
Detta innebar att han måste genomgå en dialys. En process där man är uppkopplad till en maskin som renar blodet från Leucinet. Man kan inte kissa ut för höga Leucin värden. I första hand reglerar man kosten, går inte det, finns bara dialys som hjälpmedel. 
När Leucin ligger över 1200 innebär det risk för kramper. Men han hade medicin för kramper i förebyggande, i fall om, men det hade han aldrig.
Vi fick åka upp till BIVA (Barnintensivvårdasavdelningen) Fick söva honom, på med respiratorn igen och sätter dit kateterslangen i ljumsken. Det största blodkärlet sitter där. Kopplar in dialysen på kvällen. 
Sara kom på em. Hon åt middag här. Vi gick in till Lund och handlade och hade trevligt. Vi hälsade på Lukas och sen myste vi vid tv:n.
Det var lite otäckt med dialysen men det är ju för hans bästa. Jag ringde mitt i natten och frågade hur det var. Allt var bra och dialysen var klar, tog 3 timmar. Han hade klarat den bra. Phu, vilken lättnad.
Det finns ju risker med en dialys som med allt annat. Kunde få blodpropp och blodet kunde koagulera (stelna) m.m. Men han fick blodförtunnande för att minska risken. 
Nu hoppas man att Leucin värdet har sjunkt till i morgon så han slipper genomgå en dialys till.
Han hade även fått kissekateter för att mäta urinen. 
Bara fler och fler grejor på honom. Stackars killen.
Sara sov här i natt.

Lukas genomgår dialys

Under dialysen

Dialysmaskinen

Detta är dialysmaskinen. Hans blod går i slangarna. Lite otäckt.
  


Kommentarer
Postat av: Anonym

2010-12-18 @ 16:08:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0